Haberler

Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın "fikir annesi" olduğu ve Türkiye Satranç Federasyonunca (TSF) organize edilen, şehit çocuklarıyla ailelerine yönelik satranç eğitim kampını da içeren "Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi"nin ilk etabı tamamlandı.

TSF Başkanı Gülkız Tulay, projenin kapanış töreninde yaptığı konuşmada, ülke genelinde ses getiren ve son derece özel projeyi Çanakkale'den başlattıklarını söyledi.

Şehitlerin emaneti çocukların ve ailelerinin satranç öğrenmesi ve bambaşka bir dünya ile tanışmaları için hep birlikte kolları sıvadıklarını anlatan Tulay, "Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi'ni hayata geçirmenin, bir parçası olmanın benim için anlamı çok büyük. Projemiz ile gençlerimizin kale gibi sağlam, kale gibi güçlü bir gelecek kurmasına aracılık etmek istedik. Çanakkale'de uzman antrenörlerimizin eğitimleri ve psikoloğumuzun desteği ile gelecek için güçlü hamleler inşa ettik." dedi.

Projeye dahil olan gençlerin sadece satranç öğrenmekle kalmadığını, Çanakkale'nin tarihi ve kültürel mekanlarını da gezdiğini anlatan Tulay, şunları kaydetti:

"Ülkemizin dört bir yanından gelip yeni arkadaşlıkların, dostlukların temelini attılar. Satranç sporuyla yeni bir dünyaya köprü kurdular. Şehitlerimizin emaneti çocuklarımız ve gençlerimiz hem öğrendiler, hem eğlendiler. Projemizin beni en çok mutlu eden gelişmesi ise annelerimizin de satranç öğrenmesi oldu. Ne mutlu ki göreve geldiğimiz andan itibaren Türk satrancı sayısız zaferlere, gurur dolu başarılara ve hayata anlam katan projelere imza attı. Türkiye Satranç Federasyonu olarak bugün lisanslı sporcu sayısı ile tüm spor branşlarını geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Bu anlamlı projeye fikir anneliği yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Emine Erdoğan hanımefendiye, desteklerini esirgemeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Gençlik ve Spor Bakanlığına ve PTT Genel Müdürlüğüne bizlere ev sahipliği yaptığı için Çanakkale Valiliğimize ve İl Müdürlüğümüze böylesine önemli bir projeyi sahiplendiği için teşekkür ediyorum."

"Tüm hamlelere şah mat diyecek bir ufukla yetişecekler"

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise kahraman şehitlerin emaneti olan çocukları Çanakkale'de ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade etti.

Bu projenin çocukların geleceğinde yeni bir umut ve ışık olacağına inandıklarını dile getiren Tavlı, "Satranç hayatın küçük bir örneği ve modelidir. Satranç eğitimi alanlar hayata dair iyi bir donanım kazanmıştır. Türkiye'nin geleceği stratejik düşünebilen, mücadeleci ruha sahip bir gençlikle garantiye alınabilir. Milli menfaatler karşısında tüm hamlelere şah mat diyecek bir ufukla yetişecek bir gençlik olduğunu inandığımızı ifade etmek istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere başarı belgeleri ve plaketleri verildi, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı tarafından hazırlattırılan mermer satranç takımları hediye edildi.

Törene Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Dr. Firuz Erdil, Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Maden, Çanakkale İl Temsilcisi Yasemin Kaçar katıldı.

"Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi"

Emine Erdoğan'ın "fikir annesi" olduğu ve Türkiye Satranç Federasyonunca (TSF) organize edilen proje kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca belirlenen şehit çocuklarına ve isteyen velilerine satranç eğitimi sunuluyor.

PTT'nin sponsorluğunda düzenlenen projenin, Çanakkale'de gerçekleştirilen ilk etabında yaklaşık 100 şehit çocuğuna satranç eğitimi verildi. Katılımcılar için satranç bilgilerine göre 4 grup oluşturuldu.

Kaynak: AA / Spor

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Çanakkale Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title