Haberler

Kaldırım Yaparken Özürlüleri Dikkate Almayan Belediyeye Ceza

Gaziantep AK Parti Milletvekili Adayları, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'ni Ziyaret Etti. Milletvekili Adaylarından Fatma Şahin, Kaldırımları ve Parkları Yaparken Özürlüleri Dikkate Almayan Belediyelerin Ceza Alacağını Kaydetti.

Gaziantep AK Parti milletvekili adayları, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'ni ziyaret etti. Milletvekili adaylarından Fatma Şahin, kaldırımları ve parkları yaparken özürlüleri dikkate almayan belediyelerin ceza alacağını kaydetti.

AK Parti Gaziantep milletvekili adayları Fatma Şahin, Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Erdoğan, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'ni ziyaret etti. Özürlülerin sorunları hakkında adayları bilgilendiren Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hulusi Kalender, öncelikli sorunun af konusu olduğunu belirtti. Ayrıca, üst geçitler altında ve park köşelerinde açılan büfelerin özürlülere verilmesi gerektiğini kaydeden Kalender, "Sizler yasaları çıkartıyorsunuz ancak alt tabakada uygulanmıyor. Özürlüler tüm sıkıntılarını

bize anlatıyor ancak elimizde bir şey olmadığı için çözüm bulamıyoruz. Çözüm mekanizması sizlersiniz" dedi.

Özürlülerin sorunlarını ve sıkıntılarını en iyi anlayanlardan birisi olduğunu ve babasının da özürlü olduğunu hatırlatan AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Fatma Şahin, Türkiye'de 2022 Sayılı Yasa'dan dolayı çok sayıda özürlünün bilinçsiz şekilde mağdur olduğunu ve yeni yasama döneminde bu konuyu gündeme taşıyarak "Af" çıkaracaklarını ifade etti. Şahin, "Devletin 3 ayda verdiği yaşlılık ve malul maaşı, sosyal güvencesi olmayanlar için. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı farkına varmadan hem özürlü maaşı

alıp hem de SSK'lı işte çalıştığı için mağdur olan çok sayıda özürlü olduğu bilgisini aldık. Af konusunda çalışmamız vardı ancak seçimlerin erkene alınmasından dolayı bu affı çıkaramadık. 22 Temmuz seçimlerinin ardından Meclis'te ilk ele alacağımız konulardan birisi af olacak. Siz rahat olun. Hiçbir özürlünün evine icra gitmeyecek, hiçbir özürlü mahkeme kapılarında sürünmeyecek" diye konuştu.

Şahin, özürlülerin "Maaş istemiyoruz, iş istiyoruz" sözlerine karşılık, "Özürlülerin istihdamı konusunda çok ciddi çalışmalarımız var. Kurum ve kuruluşların zorunlu özürlü kontenjanlarını doldurması ve özürlü çalıştırması için gerekli çalışmayı yapacağız. İş-Kur tarafından işe gönderilen özürlüler kesinlikle kapıdan dönmeyecek. Ayrıca yerel yönetimlerin kaldırım ve park yaparken özürlüleri dikkate alması zorunluluğunu getirdik. Bunu uygulamayan belediyeler çok büyük ceza alacak" şeklinde konuştu.

(OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title