Haberler

Kaldırılan Vapur Hattı Tepkiye Neden Oldu

Anadolu Kavağı- Eminönü deniz hattının 20 Haziran Pazartesi günü kaldırılacağını öğrenen semt sakinleri, Eminönü Boğaz İskelesi önünde eylem yaptı.

Hattın kaldırılmasını istemeyen vatandaşlar, bir süre motorun hareket etmesini engelledi. Vatandaşlar, araya İstanbul Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis Üyesi Muarrem Kaşifoğlu'nun girmesiyle eyleme son verdi.

1924 yılından beri aralıksız hizmet veren Eminönü- Anadolu Kavağı deniz hattının iptal edilmesi hat boyunca oturan vatandaşların tepkisine neden oldu. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Hatları A. Ş. 'yi protesto etmek için Boğaz İskelesi içinde toplanan grup, "Kavakta yaşayanlar İstanbullu değil mi?", "Vapurun tipini sor. Hattını kaldır" yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdi. İptal edilen sefer için herhangi bir sebep gösterilmediğini öne süren vatandaşlardan Ahmet Kazancı, "23 yıldır bu gemiyi kullanıyorum. Neden bize sormuyorlar? Bize bir gerekçe göstersinler. Yolcu sayısı az olsa, geminin neden kaldırıldığını anlayacağım. Ancak, her gün gemi tam kapasite yol alıyor. Biz, gemimiz az diyoruz. Onlar bizim gemimizi kaldırıyor" dedi.

İstekleri gerçekleşene kadar motoru hareket ettirmeyeceklerini belirten vatandaşlar, kısa süre motorun kalkmasına izin vermedi. Eylem, araya polisler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis Üyesi Muarem Kasifoğlu'nun girmesiyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title