Haberler

Kahvehanelerde Sigara İçme Yasağı

Erzincan'ın Merkeze Bağlı Çağlayan Beldesi'nde, Belediye Meclisi'nin Aldığı Karar Doğrultusunda Beldedeki Kahvehanelerde Sigara İçme Yasağı Getirildi.

Erzincan'ın merkeze bağlı Çağlayan Beldesi'nde, Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda beldedeki kahvehanelerde sigara içme yasağı getirildi.

Erzincan'a 26 kilometre uzaklıktaki Çağlayan Beldesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Ayhan Doğan, geçimini çiftçilikle sağlayan ve özellikle kış aylarında kahvehanelerde oturmayı tercih eden belde halkının sağlığını düşünerek, kahvehanelere sigara içme yasağı konulması için çalışma başlattı. Yaklaşık bir ay önce başlattığı çalışma kapsamında, hayata geçirmeyi düşündüğü uygulamayı kahvehane sahipleri ve belde halkıyla görüşen Belediye Başkanı Ayhan Doğan, vatandaşlardan olumlu tepki aldı. Bunun üzerine konuyu Belediye Meclisi'ne taşıyan Başkan Ayhan Doğan, mecliste aldığı karar doğrultusunda beldedeki bütün kahvehanelere sigara içme yasağı koydu. İlk başlarda yasağa alışmakta güçlük çeken kahvehane müşterileri ilerleyen zamanlarda bu duruma alıştı. Sigara içmek isteyenler kahvehane dışına çıkarak sigaralarını içerken, sigara içen de, içmeyen de kararın faydasını gördükleri görüşünde birleşti. Kahvehane müşterilerinin tamamına yakını yasağın konulmasının ardından çok daha temiz bir ortamda çaylarını içip sohbet ettiklerini, ayrıca tiryakilerin içtikleri sigara sayısında önemli miktarda azalma olduğu bildirildi.

Çağlayan Belediye Başkanı Ayhan Doğan, yaklaşık 20-25 gündür yasağın uygulandığını belirterek, "Herkes çok olumlu karşıladı. Kahvehaneden çıkıp evine gidenlerin üstleri sigara kokuyordu. İnsanlar artık kahvehanelerde daha temiz bir hava teneffüs ediyor. Sigara içenler de bu yasak sayesinde daha az sigara içmeye başladı. Öyle sanıyorum ki ileride Çağlayan Beldesi'nde kimse sigara içmeyecek" diye konuştu.

(İS-İRT-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title