Haberler

Kahvehaneden Kıraathaneye Dönüşüm Eruh'a Uzandı

Yıldırım Belediyesi, ilçede kültürel ve sosyal dönüşüm kaydederek vatandaşlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için kahvehanelere kütüphane köşesi oluşturduğu projeyi kardeş şehir Eruh'a taşıdı.


Yıldırım'daki kahvehaneleri kıraathaneye dönüştürme projesi kapsamında kütüphane köşeleri oluşturmanın yanı sıra ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'i ilçe sakinleriyle buluşturarak tarihi ve güncel konularda sohbet etme imkanı tanıyan Yıldırım Belediyesi'nin, dönüşüm projesi kültür sanat festivali ile sosyal yaşama renk kattığı kardeş şehir Eruh'a uzandı. Proje kapsamında oluşturulan kütüphanelerde dünya klasikleri, tarihi ve dini bilgiler içeren kitaplar yer alıyor. Yıldırım Belediyesi'nin Eruh'taki kahvehanelerde başlattığı kültürel dönüşüm hareketine Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç da kütüphane köşelerine kitap yerleştirerek destek verdi. Yıldırım'da kahvehanelerin gerçek değeri olan kıraathaneye dönüşmesi projesinin Eruh'a yansımasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, "Dostluk köprüsüyle ilçemize kültür sanat çıkarması yaparak uzakları yakın eden kardeş Yıldırım Belediyemiz, 22 Nisan'da başlattığı ve 15 gün süren festival kapsamında 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın yaşamını değiştirdi" dedi.

'BAŞKAN EDEBALİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Projenin ilçede sınırlı olan sosyal yaşamın önemli bir parçası olan kıraathanelerin boş vakit geçirilen mekanlar olarak anılmaktan kurtulmasını sağlayacağını vurgulayan Kaymakam Dayanç, "Güncel konuların konuşulduğu, komşuluk ilişkilerinin güçlendiği, hasbihal edilen ve kitap okunan alanlar haline gelmesi vatandaşlarımız için de önemli bir değişim olacak. Yıldırım Belediyesi tarafından kültür sanat festivali ile başlayan, ardından kahvehanelerin kıraathaneye dönüştürülmesi ile devam eden bu büyük değişim, artık Eruh'un terörle değil, tiyatroyla, gölge ve orta oyunlarıyla, konserlerle ve söyleşilerle anılmasını sağlayacak. Bin 500 kilometre uzaktan gelerek başta geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımıza unutamayacakları anlar yaşatan ve insanlarımızın yüzünü güldürerek mutluluk getiren Yıldırım Belediyesi çalışanlarına, kültür elçilerine ve desteğini eksik etmeyen değerli Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Şimşirgil Binali Yıldırım Eruh Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title