Haberler

Kahveci: Taşeronların Kadroya Geçirilmesi Sevindirici

Türk Sağlık- Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, taşeronların kadroya geçirilmesinin sevindirici olduğunu, ancak kamudaki iş güvencesinin bertaraf edilmesi düşüncesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Türk Sağlık- Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, taşeronların kadroya geçirilmesinin sevindirici olduğunu, ancak kamudaki iş güvencesinin bertaraf edilmesi düşüncesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ziyaret için geldiği Sivas'ta sendika temsilciliğinde basın açıklaması yaptı. Sağlık çalışanlarının sorunlarının her geçen gün arttığını dile getiren Kahveci, yıpranma payından tüm çalışanların faydalanması gerektiğini dile getirdi. Kahveci, "Sayın Başbakan 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde bir açıklama yapmıştı. 'Nöbet tutan sağlık çalışanlarına fiili hizmet vereceğiz' diye, bu açıklamaları doğru olmadı. Çünkü çalışma sadece nöbet tutan arkadaşları değil tüm sağlık tüm sağlık çalışanlarını kapsamalıdır. Nöbetler üzerinden değil, yıl üzerinden 60 gün fiili hizmetten faydalandırılması gerekiyor" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin artık Türkiye'de konuşulmaması gerektiğini söyleyen Kahveci şöyle dedi:

"Şiddet meselesini artık Türkiye'de konuşmayalım. Haberlerde sıkça gördüğümüz sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Sağlık personeli artık böyle bir muameleye maruz kalmasın. Biz artık bunları konuşmayalım, başka şeyleri konuşalım. Çalışanların onlarca sorunu var. Bu şiddeti bir eylem planı çerçevesinde gündemden çıkaracak, sağlık çalışanlarının gündeminden çıkaracak bir tavır ortaya koymak gerekir."

'İŞ GÜVENCESİ KORUNMALI'

Bugünlerde kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışıldığını vurgulayan Kahveci şunları söyledi:

"Sayın Başbakan bugün taşeronların kadroya alınacağını ifade etti. Biz bir taraftan iş güvencesiz çalışma olmasın, bütün çalışanların iş güvenliği olan bir çalışma sistemi içerisinde çalışma hayatı sürsün isterken, taşeronların kadroya alınması çok doğru, olumlu birşey ama bir taraftan da kamu görevlilerinin iş güvencesinin ellerinden alınması, esnetilmesi ya da farklı yol ve yöntemlerle iş güvencesinin bertaraf edilmesini biz doğru bulmuyoruz."

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Önder Kahveci 14 Mart Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title