Haberler

Kahta'da Özürlüler Günü Etkinlikleri

Dünya Özürlüler Günü, Kahta ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Dünya Özürlüler Günü, Kahta ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Adıyaman Üniversitesi, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kahta RAM Müdürlüğü ve Samyeli Eğitim Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında eğitim çalışması ve sosyal etkinlikler yapıldı.

Devlet Konservatuvarı'nda düzenlenen panelde, Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sürücü başkanlığında, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Abdullah Göksu ve İl Müftülüğünden Dilber Aslan tarafından, engellilerin ekonomik ve sosyal hakları, engelli haklarının hukuki boyutları ve İslam'ın engellilere bakışı konuları ele alındı.

Vali Özbilgin İlköğretim Okulu'ndan görme engelli Türkçe Öğretmeni Sercan Özyurt, panelin açılış konuşmasını yaptı. Katılımcılardan özürlülere acımak yerine onları anlamalarının önemli olduğunu belirten Özyurt, kendisinin engelsiz arkadaşları ile aynı eğitimi görerek okulunu başarı ile bitirdiğini, öğretmen olarak atandığını belirtti. Katılımcılardan engelli çocuklara destek olmalarını isteyen Özyurt, engelli tüm çocukların desteklenirlerse mutlaka başarılı olacaklarını belirtti.

Bu arada, AK Parti İstanbul eski milletvekili ve Beyaz Ay Derneği Başkanı Lokman Ayva da programa telefonla bağlandı.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sürücü de yaptığı konuşmada, engellilerin istihdam konusunu ele aldı. En zor koşullar altında bile yılmayan ve bunların üstesinden gelmekte azami çaba gösteren bireylerin daha başarılı olduklarını anlatan Sürücü, özrü bir mazeret değil aşılması gereken bir engel olarak gören özürlülerin iş hayatında daha başarılı olduklarını vurguladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de panele bir kutlama telgrafı gönderdi.

Panelin sonunda, "Özürlüyüz Ama Kusurlu Değiliz" isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Kahta Samyeli Eğitim ve Kültür Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu da müzik dinletisi sundu.

Etkinliklerde görev alan ve başarılı performansları ile göz dolduran engelli öğrencilerle sahnede günün anısına fotoğraf çektiren Kaymakam Metin Esen, öğrencilere çeşitli ödüller verdi.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title