Haberler

Kahta'da "Medya ve İnsan" ile "Sosyal Medya" Semineri Verildi

Adıyaman’ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 11. sınıflara yönelik “Medya ve İnsan” ile “Sosyal Medya” semineri düzenlendi.

Adıyaman'ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 11. sınıflara yönelik "Medya ve İnsan" ile "Sosyal Medya" semineri düzenlendi.

Kahta Kültür Merkezi ve Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Konferans salonlarında düzenlenen seminerlere Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, yapımcı Murat Zurnac, Sosyal Medya Uzmanı Murat Ermiş ve öğrenciler katıldı.

Türkiye genelinde devam eden "Medya ve İnsan" ile "Sosyal Medya" seminerleri eğitmenlerinden Yapımcı Murat Zurnacı ve Sosyal Medya Uzmanı Murat Ermiş tarafından verildi.

Kahta Kültür Merkezi ve Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Konferans salonlarında düzenlenen seminerler 2 gün boyunca toplam 6 oturumda gerçekleşti. Yaklaşık bin 700 öğrencinin katılmış olduğu seminere yoğun ilgi gösterildi.

Medyanın yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4. büyük güç olduğunu dile getiren Yapımcı Murat Zurnacı, "Görsel medyada olaylar çok farklı bir şekilde sunulabiliyor. İzlediğimiz Film, klip ya da bir çok görsel medya içerisinde gizlenen mesajlar vardır. Bu mesajlar, dini sembol, cinsel içerik, İnsanları dinden uzaklaştıran görseller ve reklam gibi mesajlar olabiliyor. Bu yöntemlerle bilinç altımıza istenmeyen şeyler yerleştiriliyor" dedi.

Günümüzde önemli bir yere sahip olan Sosyal Medya üzerinde konuşan Sosyal Medya Uzmanı Murat Ermiş ise, "Sosyal medya tek başına yararlı ya da zararlı denilemez. Kullanım şeklimize göre yararlı ya da zararlı hale gelir. Günlük hayatımızda her alana girmiş durumdadır. Sosyal medyadan uzak yaşama şansımız yok. Sosyal medya devrimini kaçırmamalıyız. Aynı anda milyonlarca kişiye ulaşma fırsatını verebiliyor. Sosyal medyayı kullanırken suç olabilecek paylaşımlardan uzak durmak gerekir. Günlük hayatta suç olabilecek tüm konular sosyal medyada da suç sayılmaktadır. Yapılan her paylaşımdan sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız" şeklinde konuştu.

Düzenlemiş olduğumuz bu seminerler ile öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, " Öğrencilerimiz Televizyon ve internette yoğun bir görsel medya ile karşılaşmaktadır. Öğrencilerimizi bu medya ve sosyal medyadan uzak tutma şansımız olmadığı gibi mahrum bırakmanın ya da yasaklamanın faydası da olmayacaktır. Bu nedenle çocuklarımızı bu konularda bilgilendirmek daha doğru olacaktır. Özellikle Teknoloji ve Sosyal medya bağımlılığından korumak için bu tür eğitimlerin verilmesi önem arz etmektedir" cümlelerini kurdu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Adıyaman Kahta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title