Haberler

Kahta'da "Kahta Okuyor, Türkiye Okuyor" Kampanyası

Kahta Eğitim Bir-Sen Temsilciliği Tarafından Başlatılan "Kahta Okuyor, Türkiye Okuyor" Kampanyası Kapsamında, Köy Okullarına 100 Temel Eserlerden Oluşan Kitaplar Dağıtıldı.

Kahta Eğitim Bir-Sen temsilciliği tarafından başlatılan "Kahta Okuyor, Türkiye okuyor" kampanyası kapsamında, Kahta'ya bağlı köy okullarına 100 temel eserlerden oluşan kitaplar dağıtıldı. Temsilcilik binalarında kütüphane oluşturan Eğitim Bir-Sen Kahta temsilcisi İ.Halil Tunçmen, okumaya büyük önem verdiğini ve bunun devamlılık sağlaması için ilçe merkezinde daha önce dağıttıkları kitapları şimdi de köylerde dağıtmaya başladıklarını belirtti."Okumak, insanlık tarihinin en soylu eylemidir" diyen Tunçmen, "Amacımız bu soylu eylemi bütün insanlar arasında yaygınlaştırmak ve alışkanlık haline getirmektir. Her akşam bir saat okuma eylemi yapıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı da bu eylemi gerçekleştirmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Tunçmen, şunları kaydetti:

"Eğitim Bir-Sen yönetim kurulu üyeleri olarak, ziyaret ettikleri köy okullarında okulların, öğretmenlerin ve öğrencilerin sorunlarını yerinde görüp çözüm üretmeye hem de okul kütüphanelerine kitap hediye ederek, kitap okumanın öğrencilerin günlük yaşamında ve zihinlerinde yer edinmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz."Köy okullarının kütüphanelerine hediye ettikleri 100 Temel Eser kitaplarının öğrencilere yararlı olması temennisinde bulunan Tunçmen, kitap bağışında bulunarak destek olan bütün kurumlara, kitap dostu herkese teşekkürlerini sundu.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title