Haberler

Kahta'da İş Yerlerinde Sigara Denetimi Yapıldı

Kahta ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi İlçe Tütün Denetleme Kurulu tarafından umuma açık yerlerde, iş yerlerinde sigara denetimi yapıldı.

Kahta ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi İlçe Tütün Denetleme Kurulu tarafından umuma açık yerlerde, iş yerlerinde sigara denetimi yapıldı.

Kahta İlçe Sağlık Kurulu Başkanı İlyas öner, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan, Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Leblebici, Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli sağlık memurları beraberinde ilçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memurları, Belediye zabıta personeliyle birlikte ilçedeki iş yerlerinde sigara denetimi gerçekleştirildi.

İlçede faaliyet gösteren bakkallar, marketler, kahvehaneler ve çeşitli iş yerlerinde yapılan denetimlerde, tütün mamullerinin satışı ile ilgili getirilen kurallar ve yasaklar ile kapalı alanlarda sigara içilip içilmediği kontrol edildi.

Özellikle sigara satışı yapan esnafın kaçak sigara satışları ile ilgili şikayetleri de not edildi. Bu tür durumlarda Sağlık Müdürlüğü'nün 184 numaralı telefonunun aranması istendi. Sigara satışı yapılan iş yerlerinde 4207 sayılı yasa kapsamında Tütün, Alkol Piyasa Denetim Kurulu'nun hazırladığı standartlara uyulması, sigaraların teşhir edilmemesi, 18 yaşından küçüklere satılmaması, uyarı levhalarının bulunması konusunda esnafa uyarılarda bulunularak, yasaklara uymayanlara para cezası verildiği anımsatıldı.

İlçe Sağlık Kurulu Başkanı Uzm. Dr. İlyas Öner, sigara satışları ve kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda esnafa uyarılarda bulundu. Bu denetimin uyarı niteliği taşıdığını, rutin denetimlerde hiç arzu etmeseler de gerektiği zaman para cezaları da uygulandığını söyleyen Öner, esnafa bu yönde önerilerde bulundu. Sigara içilmediği iş yerleri sahipleri ve müşterilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür edildi.

Ekiplerin rutin olarak iş yerlerini denetledikleri gibi şikayet üzerine de habersiz olarak denetim yaptıklarına işaret eden Dr. Öner, ekiplerin ceza kesme yetkileri de olduğunu, ancak amaçlarının esnafı zora sokmak olmadığını belirterek, tüm iş yeri sahiplerinin yasaklara uymasını istedi.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title