Haberler

Kahramanmaraş: Termal Otelin Sondaj Çalışmasının Belediye Tarafından Engellendiği İddiası

Kahramanmaraş'ın Merkeze Bağlı Ilıca Beldesi'nde Bulunan Özger Termal Tesisleri A.ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Özger, Sıcak Su Aramak İçin Başlattıkları Sondaj Çalışmasının Belediye Tarafından Engellendiğini İleri Sürdü.

Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Ilıca Beldesi'nde bulunan Özger Termal Tesisleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Özger, sıcak su aramak için başlattıkları sondaj çalışmasının belediye tarafından engellendiğini ileri sürdü.

Özger, Yaşar Pastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, 10 yıl önce beldede o günün yetkililerinin teşvikiyle büyük bir tesis yaptıklarını ve amaçlarının Kahramanmaraş bölgesine bir "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi" kazandırmak olduğunu belirtti. Özger, "Bu amacımızı gerçekleştirmek için sıcak suya ihtiyacımız vardı. Çünkü Ilıca'da çıkarılan 3 kuyudaki sular, ancak mevcut tesislere yetiyordu. Bunun üzerine şirketimizin yaptığı başvuru ve taahhütnameden sonra Kahramanmaraş İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından şirketimize sıcak su kuyusu açma izni verilmiştir" dedi.

Alınan izin çerçevesinde sondaj çalışması için 1 Ekim tarihinde MTA'ya ait araçların bölgeye intikal ettiğini söyleyen Özger, ancak bunun Ilıca Belediyesi tarafından çeşitli bahanelerle engellendiğini öne sürdü. Özger, "Ilıca Belediyesi sondaj bölgemizin yan tarafında bulunan bir şahsa ait arsayı kendilerine ait araçlarla kazarak, sondaj aracının üzerine devrilecek şekilde heyelan bölgesi oluşturdu. Ayrıca sondaj aracının rahat çalışması için şirketimize ait otelimizin devam eden inşaatının balkon kısmının tarafımızdan kırılmaya başlanınca, Ilıca Belediyesi tarafından kaçak inşaat iddiasıyla sondaj bölgemiz mühürlendi" şeklinde iddialarda bulundu. Belediyenin uygulamasının hukuksuz olduğunu ileri süren Hulusi Özger, bu konuda gerekli yasal yollara başvurduklarını ifade etti.

Ilıca Belediye Başkanı Cuma Karalar ise, sondaj çalışmasıyla inşaat çalışmasının birbirine karıştırıldığını belirterek, "Benim yaptığım, imar mevzuatına tamamen uygun. Sondaj ayrı, bu iş ayrı. Binanın ruhsatı 8 ay geçmiş. Bir ihbarı değerlendiren ekiplerimiz otelde yıkım ve inşaat çalışması olduğunu belirledi ve yasaya uygun olarak oteli mühürledi" dedi.

Karalar, otelin yan tarafındaki inşaatla ilgili olarak da, "Otel sahibi yan tarafta bulunan arsanın belediye ekipleri tarafından özellikle kazıldığını iddia ediyor. Ancak arsanın belediyeyle kesinlikle alakası yok. Kaldı ki buradaki inşaatı da durdurduk" diye konuştu.

Hulusi Özger'in konuyu saptırdığını öne süren Ilıca Belediye Başkanı Cuma Karalar, tamamen yetkisini kullandığını ve kaçak yapıyla ilgili hakim kararı bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title