Haberler

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Düzkale: "Hekim Maaşı, 1. Derece Hakim Maaşı ile Aynı Olmalı"

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Ali Düzkale, Hekimlerin Para ile İşlerinin Olmaması Gerektiğini Belirterek, Hekim Maaşının, En Az 1. Derece Hakim Maaşı ile Aynı Olması Gerektiğini Söyledi.

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Ali Düzkale, hekimlerin para ile işlerinin olmaması gerektiğini belirterek, hekim maaşının, en az 1. derece hakim maaşı ile aynı olması gerektiğini söyledi.

Düzkale, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hükümet tarafından uygulanan sağlıkta dönüşüm projesinin özünde iyi niyetli ve halkın yararına olan düzenlemeler içerdiğini kaydeden Düzkale, "Ancak son zamanlarda kontrol edilemeyen harcamalar ve artan giderler sosyal güvenlik açığını büyük ölçüde artırmıştır. Ayrıca sağlık karnelerinin kaldırılmasıyla birlikte hangi hastanın ne zaman, nerede muayene olduğu hekim tarafından kontrol edilememektedir. Akıllı kart sistemi gelmeden karnelerin kaldırılması bizleri çok zor durumda bırakmıştır" dedi.

Yeni TCK ile hekimlere altından kalkamayacakları sorumluluk ve cezaların öngörüldüğünü öne süren Düzkale, bu yasanın yeniden ele alınması gerektiğini savundu. İthal hekim politikasına da karşı olduklarının altını çizen Düzkale, Türkiye'de doktor açığının bulunmadığını, dağılımda sorunlar olduğunu ileri sürdü.

Tüm gün çalışan doktorların muayene yapmasının yasaklanmasını hatalı bulduklarını dile getiren Düzkale, "Bu uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Aslında vatandaşlar da bundan rahatsız. Öte yandan, hekimlerin özlük haklarında iyileştirme yapılmasını istiyoruz. Biz hekimlerin para ile işlerinin olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Hekim maaşı, en az 1. derece hakim maaşı ile aynı olmalı" şeklinde konuştu.

(ACB-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title