Haberler

Kahramanmaraş'ta Koruyucu Ailelere İftar

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kentteki koruyucu ailelere iftar verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Okur, müdürlüğü tarafından Mado Sarayı'nda koruyucu aileler için verdiği iftarda, yaptığı konuşmada, devletin çocuklara verdiği önemi anlattı.

Kahramanmaraş'ın koruyucu aile uygulamasındaki başarısına da değinen Okur, şunları kaydetti: "Aile ortamlarında çocuklarımıza şefkat ve merhameti gösteremediğimiz için yurt ve yuvalarda yetişen çocuklarımız istediğimiz ölçüde duygusal erişimlerini sağlayamıyoruz. Bunun için ben böyle bir etkinliği olumlu buluyorum. Devlet millet kaynaşması işte böyle bir şey olsa gerek. Biz bu tabloyu daha da gelişerek bu aileyi daha da büyüterek daha büyük organizasyonlarda buluşmak istiyoruz."

Okur, iftar etkinliğine katkılarından dolayı Vali Şükrü Kocatepe ve Kanbur Ailesine teşekkür etti.

Vali Şükrü Kocatepe ise Kahramanmaraş'ın koruyu aile uygulamasında örnek ve önder şehirlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlık örneğinin korucuyu aile uygulamasında da gösterdiğini dile getiren Kocatepe, " Türkiye'de Kahramanmaraş'ı yine kahraman yaptınız. Basında ' Kahramanmaraş'ta bir kahramanlık örneği' diye bir haber çıktı.  Sizlerin koruyucu aile olmadaki başarınızı anlattı. Kahramanmaraş sizler sayesinde tüm Türkiye'ye örnek oldu."

Devletimizin ülkeye yaptığı hizmetleri "insanı yaşat ki devlet yaşasın" prensibiyle yaptığını vurgulayan Kocatepe, koruyucu aile uygulamasınındaki önemin güzel bir yardım severlik duygusuyla bir kez daha pekiştiğini kaydetti.

Konuşmalar ardından, koruyucu bir aileye verilen Buse Nur Alıç ilahi söyledi, 4 koruyucu aileye de plaket verildi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş Türkiye Mado Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title