Haberler

Kahramanmaraş: Öğrencilerin Yol Çilesi

Kahramanmaraş'ta, Genç Osman Mahallesi'nde Oturan Öğrenciler, Okula Gitmek İçin Her Gün 12 Kilometre Yol Yürümek Zorunda Kalıyor.

Kahramanmaraş'ta, Genç Osman Mahallesi'nde oturan öğrenciler, okula gitmek için her gün 12 kilometre yol yürümek zorunda kalıyor.

Vali Saim Çotur İlköğretim Okulu'na devam eden öğrenciler, sabahın erken saatinde hazırlanarak yola koyuluyor. Genç Osman Mahallesi'nde oturan 380 öğrenci, 6 kilometre gidiş, 6 kilometre geliş olmak üzere günde 12 kilometre yol katediyor. Geçtiğimiz yıllarda taşımalı sistemle okula devam eden öğrenciler, söz verilmesine rağmen sorun çözülmediği için eğitim-öğretim yılının başından bu yana okula yaya olarak gidip geliyor. Çocuklarını yatılı okula vermek zorunda kalan mahalle sakinleri, kız öğrencilerin pansiyona alınmaması nedeniyle ayrı bir sorun yaşadıklarını belirtti. Okulun uzak olması nedeniyle birçok ailenin özellikle kız çocuklarını okula göndermediğine dikkat çeken mahalle sakinleri, "Yapacak bir şeyimiz yok. Geçen yıl servis vardı, çocuklarımızı okula gönderiyorduk ama bu yıl taşımalı sistemi kaldırdılar. Çocuklarımız onca yolu yürüyemiyor. Akşam geldikleri zaman yorgun düşüyorlar. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise Taşımalı Sistem Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldığını ifade ederek, "Değişiklikle belediye sınırları içerisinde taşımalı sistemle öğrenci taşınması kaldırıldı. Dolayısıyla Genç Osman Mahallesi'nde oturan öğrencilerimiz şimdilik sorunla karşı karşıyalar, ancak çözüm üretiyoruz. Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden konteynır ayarladık. Baraka şeklinde okul yapmayı planlıyoruz. Tez zamanda okul temin edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title