Haberler

Kahramanmaraş: Mehmetçik Dershanesi'nin Büyük Başarısı

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nde, Mehmetçik Dershanesi'ne devam eden öğrenciler, OKS ve ÖSS'de yüzde 100 başarı elde etti.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nde, Mehmetçik Dershanesi'ne devam eden öğrenciler, OKS ve ÖSS'de yüzde 100 başarı elde etti.

Mehmetçik, üniversiteye girmek isteyen öğrencilerin de umudu oldu. Kahramanmaraş'a 110 kilometre uzaklıktaki Çağlayancerit'te, derslerinde başarılı olan ancak ekonomik yetersizlik nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrenciler, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan Mehmetçik Dershanesi'nde 1 yıl boyunca eğitim gördü. 25 kısa dönem erbaş ve 3 öğretmen tarafından 9 ay boyunca haftada 25 saat olmak üzere 900 saat ders verilen dershanede, toplam 109 öğrenci eğitim aldı.

Öğrencilerin OKS ve ÖSS'de gösterdiği yüzde 100 başarının ardından Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, Çağlayancerit'e giderek öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti. Çağlayancerit Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ernail Keleş, "Öğrencilerin başarılarına katkıda bulunmanın heyecanı ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Öğrencilerimize bundan sonraki öğrencilik yaşamlarında çok çalışıp başarılı olmalarını, başarının tesadüf olmadığını, zahmetsiz ve emeksiz nimetin olmayacağının bilincinde olarak kendilerine güvenmelerini istiyorum. Vatanını, milletini, bayrağını seven bireyler olarak Türk milletine hizmet edeceklerine olan inancım tamdır" dedi.

Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış ise, Türk milletinin 1870'li yıllardan bu yana 15 milyona yakın şehit verdiğine dikkat çekerek, "Bizim nesilde devlet çok kutsaldır. Biz öyle yetiştirildik. Devlet ebediyen yaşayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olamaz. Ama bunun bir şartı var. Ebediyen yaşaması sözle olmaz. Ebediyen yaşaması, çocukların eğitimi ile sağlanır. Ben özellikle arkamda duran bayrağın altında konuşuyorum. Türk milleti bu bayrağı dalgalandırabilmek için 1870'li yıllardan beri 15 milyon şehit verdi. Sadece Kurtuluş Savaşı'nda verdiğimiz şehit 1 milyona yakın. Neden? Bu bayrağı dalgalandırabilmek için. Öyleyse bize düşen görev nedir? Biz yaşadıkça bu bayrak dalga dalga dalgalanacak. Kimin sayesinde, öğretmenlerimizin sayesinde" diye konuştu.

Vali Atış, dershanede en yüksek puanı alan 3 öğrenciye "Şu Çılgın Türkler" adlı kitabı hediye etti. Ardından OKS ve ÖSS'de başarılı olan diğer öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Mehmetçik Dershanesi'ne devam eden 35 öğrenci Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'ne yerleştirilirken, ÖSS'ye giren 74 öğrenci de yüzde 100 başarı elde etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title