Haberler

Kahramanmaraş-Kayseri Yolu Tünellerle Kısalıyor

Güneydoğu'yu en kısa mesafede İç Anadolu'ya bağlayacak olan Kahramanmaraş-Kayseri karayolunda toplam 2 bin 800 metre uzunluğunda 3 adet tünel yapılacak.

Güneydoğu'yu en kısa mesafede İç Anadolu'ya bağlayacak olan Kahramanmaraş- Kayseri karayolunda toplam 2 bin 800 metre uzunluğunda 3 adet tünel yapılacak.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, tünellerin yapılacağı Kurucuova mevkiindeki yol şantiyesinde incelemelerde bulundu. İhaleyi alan firma yetkililerinden bilgiler alan Vali Kocatepe'ye, Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost'ta sunum yaparak ayrıntıları anlattı.

Dost, Kahramanmaraş-Göksun arasındaki 90 kilometrelik mesafede ihalesi yapılmayan bölümün kalmadığını belirterek, projenin toplam maliyetinin 260 milyon TL olduğunu ifade etti. Yolda toplam 3 tünel ve 4 kavşağın bulunduğunu işaret eden Dost, çalışmaların 2015 yılında tamamlanacağını kaydetti.

Vali Şükrü Kocatepe ise bu yolun Güneydoğu'yu Karadeniz ve İç Anadolu'ya bağlayan en kısa güzergah olacağını dile getirdi. Yolun en can alıcı noktasının tüneller olduğuna vurgu yapan Kocatepe, şöyle konuştu:

"Bu yolumuz inşallah 2015 yılında tamamlanarak hizmete sunulacak. Bu Karadeniz ve Akdeniz'i birbirine bağlayan 3 akstan en önemlisi. Diğer yandan Güneydoğu yani Şanlıurfa ve Diyarbakır'ı Karadeniz, İç Anadolu'ya ve İstanbul güzergahına bağlayan en kısa yol olacak. Dolayısıyla Kahramanmaraş'ın ve güzergahtaki Göksun ilçesinin de gelişme ivmesini artıran, ekonomisine sosyal hayatına ve turizmine çok önemli katkılar sağlayan bir yol olacak. Ülkemiz insanı da daha kısa bir yoldan, daha konforlu bir seyahatle Akdeniz'e ve Karadeniz'e ulaşabilecekler."

Yolun görsel olarak da Türkiye'nin en güzel manzaralarını bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Kocatepe, "Tabi bu güzergah son derece güzel ve şirin bir vadiden geçiyor. Kahramanmaraş'ımızın doğal güzelliklerini de sergileyen bir manzara var. Dolayısıyla bu yoldan seyahat eden yabancılar da Kahramanmaraş'ın bu doğal güzelliklerini görme fırsatı bulacaklar." diye konuştu.

Tünel yapımında kullanılacak makineleri de inceleyen Kocatepe, hiçbir aksaklığa fırsat vermeden çalışmaların sürdürülmesini istedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş Karadeniz Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title