Haberler

Kahramanmaraş: Kahramanmaraş'ta Son Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Kahramanmaraş'ta Son Hac Kafilesi, Binlerce Kişi Tarafından Dua ve Gözyaşları Arasında Kutsal Topraklara Uğurlandı.

Kahramanmaraş'ta son hac kafilesi, binlerce kişi tarafından dua ve gözyaşları arasında kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan son kafiledeki Kahramanmaraşlı hacı adayları için Müftülük Meydanı'nda ikindi namazının ardından uğurlama töreni düzenlendi. Meydanı dolduran binlerce kişi, hacı adaylarına dua ederek onlarla vedalaştı. Meydandaki kabalığın yola taşması üzerine Trabzon Bulvarı gidiş-geliş istikametinde trafiğe kapatıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Kahramanmaraş Müftüsü Dr. Ahmet Akın, hacı adaylarının kutsal görevi yerine getirmenin ve kutsal topraklara gidecek olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığını kaydetti. Uğurlama töreninde, hafızlar tarafından Kuran-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi.

Törende birbirleriyle vedalaşan hacı adayları ve yakınları, gözyaşlarını tutamadı.

Törenin ardından meydana yanaşan otobüslere binen hacı adayları, yakınlarının gözyaşları ve dualarıyla yola çıktı. Kafilenin, otobüslerle Adana Havalimanı'na gittikten sonra gece saatlerinde uçakla Suudi Arabistan'a hareket edecekleri bildirildi.

(ACB-MT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title