Haberler

Kahramanmaraş: Kahramanmaraş'ta Sağlık Hizmetlerinde Yeni Uygulama

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, Kent Merkezinde 3 Ayrı Sağlık Ocağında Gece Saat 22.00'a Kadar Sağlık Hizmeti Vermeye Başlayarak, Türkiye'de Bir İlke İmza Attı.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, kent merkezinde 3 ayrı sağlık ocağında gece saat 22.00'a kadar sağlık hizmeti vermeye başlayarak, Türkiye'de bir ilke imza attı.

İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, yaptığı açıklamada, bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, amaçlarının özellikle hastanelerdeki yığılmaların önüne geçmek olduğunu vurguladı. Kentin nüfus yoğunluğu dikkate alarak, 3 ayrı bölgede bulunan sağlık ocaklarında bu uygulamanın başlatıldığını belirten Güvenç, "Vatandaşlarımız perişan olmasın istiyoruz. Basit bir enjeksiyon için hastanelerin acil servislerine koşan insanlar böylece zamanlarını da iyi değerlendirmiş olacak. Öte yandan, acil servislerde görev yapan sağlık görevlileri de gerçekten 'acil' olan hastalara müdahale etmiş olacak" dedi.

Yaptıkları çalışmalarla sağlık ocaklarını "mini hastane" şekline çevirdiklerini kaydeden Güvenç, sağlık ocaklarında muayene, tedavi, laboratuar hizmetleri, enjeksiyon gibi hizmetlerin verildiğini söyledi. Bu sağlık ocaklarında mesai ayarlaması yaptıklarının da altını çizen Güvenç, "Sabah gelen sağlık görevlileri akşam 17.00'a kadar görevlerinin başında olacak. Diğer yandan saat 14.00'da gelen sağlık görevlileri de gece saat 22.00'a kadar görev yapacak" dedi.

Güvenç, yaptıkları duyurularla vatandaşların bu sağlık ocaklarından faydalanmalarını istediklerini ifade ederek, uygulamayı yaygınlaştırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

(ACB-MT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title