Haberler

Kahramanmaraş Ingiliz Kraliyet Ailesinin Ilgi Gösterdiği Çığşar Kirazının Hasadı Başladı

Ingiliz Kraliyet ailesinin ilgi gösterdiği Çığşar kirazının hasadı başladı

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'ne bağlı Çığşar Mahallesi'nde dünyaca ünlü kirazın hasadına başlandı. Andırın Kiraz Üreticiler Birliği Başkanı Cabbar Erkek, bölgede üretilen kirazın tadı ve aroması nedeniyle diğerlerinden çok farklı ve kaliteli olduğunu belirterek, "Bu kirazı özellikle İngiltere'ye ihraç ediyoruz. İngiliz kraliyet ailesi sarayı bu kirazlardan alıyor" dedi.

Andırın'a 30 kilometre uzaklıktaki Türkiye'de kiraz hasadının en son yapıldığı 1650 rakımlı Çığşar Mahallesi'nde hasat telaşı başladı. Cabbar Erkek, Çığşar kirazının bir marka olduğunu ve yurt dışında çok tercih edildiğini söyledi. Çığşar kirazının diğerlerden farklı kılan en önemli özelliğinin tadı ve aroması ile Türkiye'de en son hasat edilmesi olduğunu kaydeden Erkek, bu nedenle kirazın Buckingham Sarayı'nca de tercih edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu kirazı özellikle İngiltere'ye ihraç ediyoruz. İngiliz kraliyet ailesi saraya bu kirazlardan alıyor. İngiltere dışında Almanya, Rusya, Hollanda ve Arap ülkeleri bu kirazı tercih ediyor. Çünkü Türkiye'de kiraz hasadı yapılan son yer Çığşar Mahallemizdir. Bu yıl 4 bin ton kiraz üretimi bekliyoruz, amacımız üreticileri daha kaliteli kiraz üreterek Avrupa'yı hedef seçmelerini teşvik etmek. Hasat döneminde başta çevre köyler olmak üzere Andırın, Göksun, Kozan ve Kadirli'den işçiler geliyor. Yaklaşık 2 bin kişi kiraz toplayarak para kazanıyor. İstihdama da büyük bir katkı sağlıyoruz, ekonomimizde büyük oranda güç kazanıyor."

Cabbar Erkek, kirazın kilosunun 7 liraya yurt dışına satıldığını, toplanan kirazların soğutucusu bulunan TIR'larla Avrupa'ya götürüldüğünü belirterek, "Burada yüklediğimiz TIR'lar önce Mersin'e oradan da gemi ile yurt dışına gönderiliyor. Kirazda çok iddialıyız, kalite bakımından ve organik olmasından birçok dünya ülkesi bizim kirazımızı tercih ediyor" dedi.

Cabbar Erkek'in İstanbul'da oturan oğlu Serkan Erkek ise yaz tatilini kiraz toplayarak geçiriyor. Çığşar kirazının çok ünlü olduğunu ifade eden Serkan Erkek, "Yaz tatilimi Mahallemde geçirmek beni çok mutlu ediyor, şehir stresinden uzak bu kiraz bahçelerinde kiraz toplayarak tatilin tadını çıkartıyorum. Çok memnunum, hem de aile bütçeme katkıda sağlıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Andırın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title