Haberler

Kahramanmaraş, İlk Kadın Vekilini Çıkardı

Milli Görüş'ün kalesi olan Kahramanmaraş'ta Ak Parti, 4 vekilin üzerini çizip yerine yeni isimler koyarak girdiği seçimlerde Kahramanmaraş tarihinde ilk kez bir kadını milletvekili olarak Ankara'ya gönderdi. SP Genel Başkanı'nın köyünde Ak Partinin üstünlük sağlaması da bu seçimin dikkat çeken bir yanı oldu.

2007'de olduğu gibi yine Ak Parti 6, CHP, 1 ve MHP 1 milletvekili çıkardı. Kahramanmaraşlılar Ak Parti'den Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Mahir Ünal, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sevde Bayazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç'i, CHP mevcut milletvekili Durdu Özbolat, MHP ise Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu'nu Meclis'e gönderdi. Başbakan Erdoğan'ın her zaman hayranlıkla bahsettiği merhum şair ve ANAP eski milletvekili Adil Erdem Bayazıt'ın İstanbul'da yaşayan yapımcı kızı Sevde Bayazıt Kaçar 6'ıncı sıradan ilk kadın milletvekili oldu.

CHP, 2007'de yüzde 9. 83 olan oyunu yüzde 11. 5'e çıkartabildi. MHP ise 2007'deki 12. 39'luk oyunu yüzde 13'e çıkartabildi. Belediye Başkanı'nın CHP'li olduğu Pazarcık İlçesi'nde de AK Parti üstünlüğünün gerçekleşmesi, bu seçimin sürprizi oldu. Nurhak İlçesi'nde ise il genelinin aksine CHP üstünlüğü damgasını vurdu.

CHP'de mevcut milletvekili Durdu Özbolat'ın yeniden birinci sırada aday gösterilmesi CHP'de büyük rahatsızlık yaratmış, listenin ikinci sırasında yer alan Ayhan Çiftarslan ile 4. sırada yer alan Kibar Özdemir istifa etmişti. Bu gelişme üzerine Çiftarslan'ın yerine yine tanınmış bir isim olan Adana eski milletvekili ve aslen Kahramanmaraşlı olan Kemal Sağ'ın ikinci sıraya konulması, CHP'deki olumsuz yargıyı tersine çevirdi ve Özbolat tekrar meclis yolunu tuttu. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın köyü olan merkeze bağlı Yenidemir'de kullanılan 331 oyun 233'ü Ak Parti'ye çıktı. Saadet Partisi lideri, kendi köyünden 74 oy alabildi.

MNŞ - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title