Haberler

Kahramanmaraş: Chp Lideri Deniz Baykal, Kahramanmaraş'ta...(1)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de terörün tırmandırılmak istendiğini, dolayısı ile başta hükümet olmak üzere herkesin çok dikkatli olması, yanlış adım atmaması gerektiğini söyledi. Baykal, Ortadoğu'daki savaşın Türkiye'ye de sıçrama tehlikesi olabilir mi kaygısını taşıdıklarını söyledi.

CHP lideri Deniz Baykal, yıllar sonra geldiği Kahramanmaraş'ta havaalanında yaklaşık iki bin kişilik partili tarafından coşku ile karşılandı. Baykal, havaalanı çıkışında kendisine ulaşmak isteyen partililerin oluşturduğu izdiham yüzünden ezilme tehlikesi atlattı. Kapalı salon toplantısı yapmak için kültür sitesine bin araçlık konvoyla hareket eden Baykal, Necip Fazıl Kısakürek konferans salonuna "Başbakan Baykal", "Vur Vur inlesin, AKP"nin kalesinde, Baykal'ın sesini Tayyip dinlesin" sloganları ile girdi. Baykal, salonun içinde ve dışında iki binden fazla kişiye seslendi.

Baykal, konuşmasında terörün ülkede yeniden tırmandırılmak istendiğini savunarak, "En acı olayların yaşadığı coğrafya bu coğrafyadır. Etrafımız bir ateş çemberi. Terör bu bölgede her türlü denetim dışında varlığını gösteriyor. Etrafımızdaki olayların Türkiye ye sıçraması,Türkiye'yi o acı olayların yaşandığı bir ülke haline dönüştürme tehlikesi, hepimizin aklının bir kenarında. Bu dönemi kazasız-belasız atlatmamız lazım. Şu anda Türkiye'deki en önemli sorun olarak da bu görünüyor. Çünkü birden bire buradaki yangın sıçramaya başladı. Iraklılar birbirleriyle çatışıp birbirlerini öldürürken, Filistin ortaya çıktı. Filistin derken, Lübnan ortaya çıkmaya başladı. Şimdi Irak, Filistin, Lübnan derken, 'Acaba burada nereye sıçrar?' diye kaygılar var. Çünkü savaş bir yerlerde icra ediliyor. Ama savaşanların dışında bazı ülkeler bu işin bir parçası. Şimdi böyle bir tablo bölgede giderek yaygınlaşırken, 'Acaba Suriye'ye ne zaman sıçrar? İran'a ne zaman sıçrar? Acaba Allah göstermesin Türkiye'ye sıçrama olabilir mi?' kaygılarımız var" dedi.

Türkiye'de terörün yeniden ayağa kaldırılmak istendiğini söyleyen Baykal, şöyle devam etti:

"Türkiye'de terör tırmandırılmak isteniyor. Teskerenin önlenmesi ile Türkiye; bir Filistin, bir Lübnan olmaktan kurtarıldı. Bu Teskere CHP sayesinde önlendi. Türkiye'de terör var. Bu terör; hesaplı terör, kitaplı terör, bilinçli terör, amacı olan bir terör. Bir amacı, bir hedefi var. Bir siyaseti var. Türkiye'deki siyasi terörün siyasi projesi var. Nedir siyasi projesi? Siyasi projesinin ne olduğunu İmralı'da bayrağı çizen konferans diye adını koyan İfade etti. Türkiye bir ulusal devlettir. Biz Türkiye Cumhuriyeti'yiz. Hepimiz Türk milletiyiz. Hepimiz Türk milletinin birer parçasıyız. Bununla da iftihar ediyoruz. Bu oyuna gelmeyelim. Biz bir ulus devletiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak yola çıktık. Buradaki Türk milleti, ırkçı anlayışla değerlendirilemez. Dili, dini, ırkı mezhebi ne olursa olsun; herkes Türk milletidir. Bu tuzağa düşmeyelim. Türkiye'de onun için terör var. Onun için desteklenip onun için finanse ediliyor. Onun için siyasi destek buluyor. Yabancılar bize gelip diyorlar ki 'Ne olacak sizin memleketinizdeki azınlıklar?'. 'Azınlık kim?' diye soruyoruz. 'Aleviler azınlık' diyor. 'Nereden çıkartıyorsunuz?' diyoruz. 'Aleviler azınlık falan değil' diyoruz. Biz bu milletin özüyüz, bu milletin parçasıyız ama elin Avrupalı'sı geliyor. Ne Alevi'yi ne Sünni'yi Ne Anadolu"yu bilir. Ne Türkiye'yi... Diyor ki 'Aleviler Azınlık'. Niye azınlık yapacağım arkadaş? Azınlık yapacağım da sen benim birliğimi mi bozacaksın? Azınlık-mazınlık yok. Hepimiz biriz, beraberiz.Terör yapanlara karşı, terör yapamayacakları kararlılığı göstermeliyiz. Terör yapanlara 'Hallederiz. Haklısın dur bakalım' dersek, terör yapanların nabzına şerbet verirsek, terör yapanların sırtını sıvazlarsak, terör yapanlara 'Demokrasi ile sorunlarınızı çözeceğiz' dersek, terör biter mi?"

Eve Dönüş Yasası'nı da eleştiren Baykal, "Bu dönemde bir kanun getirdiler önümüze. Eve Dönüş Yasası. Kim eve dönecek? Dağda terör yapanlar, bu kararı çıkartırsak evlerine dönecekler. Kim hazırladı bunu? Ses seda yok. Kim bunun sahibi belli değil. Belli ki dışarıdan hazırlanmış. Türkiye'ye dışarıdan empoze edilmiş. Şimdi terör bitti mi? Tam tersine bu kanun teröre vitamin niteliğinde, destek niteliğinde bir kanun" diye konuştu.

Avrupa Birliği ve Kıbrıs konusunda da hükümetin temel yanlışlar yaptığını savunan Baykal, "Bunlar değiller miydi 40 yıllık çözülmemiş Kıbrıs sorununu biz çözeceğiz diyen? Ne oldu şimdi? Kıbrıs sorunu çözüldü mü? Bak geldin gidiyorsun. 40 yılda çözülmedi bak 44 yıl oldu" dedi.

"İNANCIMIZLA İFTİHAR EDİYORUZ"

Türkiye'de dindar olanlar-az dindar olanlar diye ayrım yapılarak ülkenin bütünlüğünün ciddi şekilde sarsılmak istendiğini savunan Baykal, "Bunlara engel olmak durumundayız. İnancımızla iftihar ediyoruz. Türkiye bin yıldır Müslüman, bin yıl daha Müslüman olmaya devam edecektir. Hiçbir siyasetçinin katkısına ihtiyacı yoktur" diye konuştu.

Ülkede yolsuzlukların önlenmesi için dokunulmazlıkların mutlaka kaldırılması gerektiğini dile getiren Baykal, şöyle devam etti:

"Türkiye'de ülkeyi soydurmamanın ön şartı, dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır. CHP olarak ülkenin soyulması karşısında hiçbir zaman sessiz kalmayacağız. Türkiye'de sadece sosyal demokratlarla bu işi yapacağız dersek, haksızlık yapmış olmaz mıyız? Türkiye'de öyle muhafazakar insanlar öyle liberal insanlar var ki... Demokrat Partisi'ne, Adalet Partisi'ne, hatta son seçimde AKP'ye, diğer siyasi partilere oy vermiş milyonlarca insan var. Biz çıkıp onlara 'Türkiye'nin meselesi şudur' desek. Ülkenin soyulması, milletin bölünmesi ve halkın ezilmesini önlemek... 'Bizim amacımız budur' desek. 'Daha fazla bir şey istiyor musun?' desek. 'Hayır istemiyorum' diyecektir. Senin siyasi konumundan beslenerek onlar bunu yapıyor. Sen AKP'ye oy veriyorsun. AKP ülkeyi soyuyor arkadaş, sen buna alet olma. Bunu tamamen bizim sağlamamız da mümkün değil. 'Bırak bu işi hallederim' demek de mümkün değil. Gelin hep beraber bu işi halledelim. Bu işi çözelim. Gelin birbirimize destek olarak bu işi çözelim. Bu, Türkiye'nin varlık-yokluk meselesi. Türkiye'yi böldürtmeyelim. Bu şansı kaçırmayalım. Gelin hep beraber bu işi yapalım"

Türkiye'nin AB ile ilişkilerinde iyi bir noktada bulunmadığını savunan Baykal, Hükümetin 17 Aralık'ta müzakere sürecini başlatan anlaşmayı imzaladığını anımsatarak, şöyle dedi:

''Bu anlaşmayı çok büyük bir zafermiş, başarıymış gibi göstertip kutlamalar yapıldı. İlerleyen zamanda gördük ki bu, Türkiye için büyük başarı değil. Türkiye, AB ile olan ilişkilerinde zafiyet içinde. AB ülkeleri, Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak istiyor. Tavizler istiyorlar. Bu konuda ana muhalefet partisi olarak yapıcı çizgimiz devam ediyor, uyarılarımızı yapıyoruz''

Deniz Baykal, vatandaşlara 3 taahhütleri olduğunu belirterek, bunları ''ezdirmemek, soydurmamak, böldürmemek'' olarak açıkladı. CHP'nin iş başına gelirse üzerine düşeni yapacağını anlatan Baykal, şunları söyledi:

''Bugün, esnaf eziliyor. Ürün para etmiyor. Herkesin hakkını veren bir yargı reformuna, ekonomik reforma ihtiyaç var. Siyaset insan içindir. Kıblemiz insandır. Ali Dibo oyunları ile vatandaşımızın, Türkiyemizin soyulmasına izin vermeyiz. Kayırmak, kollamak yok. Soygun varsa, halkın yüzü gülmez. Ülke soyuluyorsa, en öncelikli konu budur. Parti olarak ülkenin soyulmasına karşı en kararlı mücadeleyi vereceğiz''

Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı olduğunu kaydeden Baykal, ''Milletimiz bu partiyi kullanmalı, göreve getirmelidir. Seçimlerde tarihi bir karar alınacak. Ülkemizin ufku açılacak. Önümüzdeki seçimler sıradan bir seçim olmayacak. Türkiye için çok önemli bir seçim olacak'' diye konuştu.

CHP lideri Baykal, salon toplantısının ardından Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Baykal, daha sonra Pazarcık Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışını yapacak; ardından Afşin-Berçenek'te Mahsuni Şerif'i anma etkinliklerine katılacak. Akşam Elbistan'da dinlenecek olan Baykal, yarın Nurhak'ta partisinin tertiplediği mitinge katılarak halka hitap edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title