Haberler

Kahramanmaraş Çağlayancerit'te İçme Suyu Protestosu

Çağlayancerit'te içme suyu protestosu

KAHRAMANMARAŞ'ın Çağlayancerit İlçesi'ne bağlı Helete Mahallesi'nin sakinleri, Göksu Çayı'ndan Gaziantep'e içme suyu alınmasına tepki gösterip inşaat alanında eylem yaptı. Çok sayıda jandarmanın sevk edildiği bölgede zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Gaziantep'in içme suyu sorununu kökünden çözeceği belirtilen Düzbağ Barajı ve İsale Hattı'nın temeli 6 Nisan 2017'de Başbakan Binali Yıldırım tarafından Gaziantep'te düzenlenen törenle atıldı. İçme suyunun alınacağı Göksu Nehri'nin bulunduğu Helete Mahallesi sakinleri ise, ilk andan itibaren projeye karşı çıktı ve dün de inşaat alanına giderek eylem yaptı. Yaklaşık 2 bin kişilik bir grup iş makinelerine müdahale edip çalışmaları durdurmak istemesi üzerine jandarmadan yardım istendi. Bölgeye TOMA ve çok sayıda jandarma sevk edildi. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı eylemde vatandaşlar, suyu vermek istemediklerini söyledi. Vatandaşlar, proje iptal olana kadar eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayancerit Gaziantep Göksu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title