Haberler

Kahramanmaraş - Bakan Tüfenkci: Gördük Ki Altın Nesil Yerine, İhanet Nesli Yetiştirdiler

Bakan Tüfenkci: Gördük ki altın nesil yerine, ihanet nesli yetiştirdiler (3)"HESAP VERECEKLER"Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kahramanmaraş'ta, işadamı ve esnafla bir araya geldi.

Bakan Tüfenkci: Gördük ki altın nesil yerine, ihanet nesli yetiştirdiler (3)

"HESAP VERECEKLER"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kahramanmaraş'ta, işadamı ve esnafla bir araya geldi. Yemek sonrası konuşan Bakan Tüfenkci, Türkiye üzerinde oyunlar kurmak isteyenlerin oyununu, 15 Temmuz'da meydanları doldurup göğsünü kurşunlara siper edenlerin bozduğunu belirtti. Türkiye'ye birileri istikamet çizecekse, o istikameti göğsünü tanklara siper edenlerin çizeceğini ifade eden Tüfenkci, şöyle devam etti: "Bu mücadele zor bir mücadele. Bu mücadele yıllarca değerlerimizi, inançlarımızı istismar eden, her bir bünyeye sızmış bu birimleri devletin organlarından teker teker bulup atma o kadar da kolay değil. Gizlileri var, kriptoları var, gizlenenleri var. Başka başka perdelerin arkasına gizlenenler var ve yine kafalarını başkalarına kiralayanlar var. İnşallah rabbimizin de yardımıyla bunlarla mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Bu yapıya mensup olanlar, o gece bu milletin parasıyla alınmış tankları, silahları bu millete doğrultanlar hem adalete, hem de gelip bu millete hesap verecekler."

"EN BÜYÜK MAĞDUR MİLLETTİR, DEVLETTİR"

FETÖ ile mücadele ederken intikam duygusuyla hareket etmediklerini, adaletten şaşmadan hesap vermelerini sağlayacaklarını ve kurunun yanında yaşın da yanmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden Tüfenkci, şöyle konuştu: "En büyük mağdur millettir, devlettir. 15 Temmuz'dan sonra bu milletin ne hale geldiğini gördünüz. Devletin yurt dışındaki itibarının ne hale geldiğini, ticaretimizin nasıl aksadığını gördünüz ve biz bu ticareti tekrar eski haline getirebilmek için gece gündüz sizlerle beraber nasıl çalıştığımızı gördünüz. Allah'a ham dolsun ki biz kısa zamanda toparladık. 15 Temmuz gecesi kendilerini kurşunlara siper edenler 16'sı sabahı dükkanlarını, iş yerlerini açtı, normal bir ticaretin yapılmasını sağladı. İthalatını ve ihracatını yapıp, para transferlerini gerçekleştirerek ekonomide bir aksilik olmaması için gece gündüz çalıştılar ve bu millet 16 Temmuz'da 2.5 milyar tasarrufunu, döviz karşısında 'Türk Lirası düşmesin' diye piyasaya enjekte etti. Bu millet hem demokrasiye, hem de ekonomisine sahip çıktı."

"İMAMIN EŞYALARI İNGİLTERE'YE KAÇIRILMAK İSTENİRKEN YAKALANDI"

Mağdur olduklarını söyleyenlerin müracaatlarının değerlendirilip tekrar tekrar inceleneceğini, yanlışlık olması halinde düzeltileceğini de ifade eden Tüfenkci, şunları söyledi:

"Dün, FETÖ'ye mensup bir ülke imamının eşyaları, Derince Limanı'ndan İngiltere'ye konteyner içerisinde gümrüklerimizin titiz çalışmaları sayesinde, gümrük muhafaza ekiplerince, kaçırılırken yakalandı. İçerisinde örgütsel dokümanlar, eski eşyalar, notlar, örgüte ait planlar, toplantı yerleri var. Baktığınız zaman belki bu insanı tanıyanlar masum diyebilir ama örgütün tam göbeğinde. Dolayısıyla bunlarla mücadele onun için zor diyoruz. Adamların rengi yok, kokusu yok, kalıbı yok, her kalıba girebilen insanlar. Şimdi terörle mücadele ekipleri tarafından Körfez Savcılığı koordinesinde bu soruşturma yürüyor. Bu mücadele sadece 1 ayda, 2 ayda değil uzun soluklu bir mücadele ve biz bu mücadelenin arkasında koşturacağız."

"ŞEYTAN TAŞLAMAKTAN KABE'Yİ ZİYARET EDEMİYORUZ"

15 Temmuz'dan önce Başbakan Binali Yıldırım'ın teşvik paketini açıkladığını ve daha bunun uygulamalarının başlamadan darbe girişiminin yaşandığına dikkat çeken Bakan Bülent Tüfenkci, "Deyim yerindeyse şeytan taşlamaktan Kabe'yi ziyaret edemiyoruz. Ne zaman hızlanmaya başlasak bir yerlerden müdahaleler, taş koymalar başlıyor. ya o terör örgütünü kullanıyorlar, ya bu terör örgütünü kullanıyorlar. 'Aman Türkiye bölgesinde, dünyada lider ülke olmasın' diye. Ama bütün bunlara inat biz büyümeye devam edeceğiz; hem bölgede lider olacağız, hem de 2023'te ilk 10 ekonominin içerisine gireceğiz" diye konuştu.

Bakan Bülent Tüfenkci, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayıp istek ve önerilerini dinledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tüfenkci Kahramanmaraş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title