Haberler

Kahramanmaraş: Ayrıcalıklı Tat, Dondurma

Kalorisi ve ferahlatıcı niteliğinin yanı sıra kolay sindirilebilme özelliğiyle de her yaştan insanı kendine bağlamayı başarabilen dondurma, havaların iyice ısınmasıyla birlikte vazgeçilmez bir besin oldu.

Kalorisi ve ferahlatıcı niteliğinin yanı sıra kolay sindirilebilme özelliğiyle de her yaştan insanı kendine bağlamayı başarabilen dondurma, havaların iyice ısınmasıyla birlikte vazgeçilmez bir besin oldu.

Yazın tüketimi hızla artan ancak uzmanların kışın da yenilebileceğini ifade ettiği dondurmanın bugün yüzlerce çeşidi üretiliyor. Özellikle ABD'de kişi başına 25 kilo civarında dondurma tüketilirken, bu rakam Türkiye'de 1 kiloyu bile bulmuyor. Hijyenik ortamlarda hazırlanması kaydıyla dondurmanın yaz-kış tüketilmesinde hiçbir sakınca bulunmadığını belirten uzmanlar, dondurmanın önümüzdeki yıllarda vazgeçilmez bir lezzet statüsüne erişebileceğini vurguluyor.

Çok tüketildiğinde şişmanlatan dondurma, az tüketildiğinde mutluluğa mutluluk katıyor. Yaşlanmayı da önlediği düşünülen 100 gram dondurmada, 135 mg kalsiyum, 115 mg fosfor, 100 mg sodyum, 160 mg potasyum, 25 gram karbon hidrat bulunuyor. Dondurmada ayrıca A, B, C, D ve E vitaminleri bulunuyor.

MARAŞ DONDURMASI ZİRVEDE

Türkiye'de dondurma tüketiminin bir dondurma kültürüne dönüşmesinde büyük pay sahibi olan Mado, 300 yıllık bir geleneği simgeliyor. İsmi, "Maraş dondurması"nın kısaltması olarak düşünülen Mado, çatısı altında çok sayıda marka bulunan Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş.'nin belkemiğini oluşturuyor.

4 kuşaktır dondurma üretimiyle uğraşan bir aileden gelen ve Kahramanmaraş dondurmasını dünyaya tanıtan Kanbur kardeşlerin kurduğu Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş., 150 yıllık geçmişe sahip. Kanbur kardeşlerin büyük dedelerinin girişimiyle küçük bir imalathanede başlayan bu lezzet serüveni, pek çok aşamadan geçerek, günümüze kadar ulaştı. Sistematik çalışma ve teknoloji desteğiyle eski yöntemler terk edilirken, üretimin tamamı modern dondurma makinelerine aktarıldı. Günümüzde Avrupa standartlarında üretim yapan Mado'nun, 35 bin metre karelik bir arazide 12 bin metre karelik kapalı alana sahip fabrikasında ürünlerin sergilenip satışa sunulduğu stant tamamlanırken, ilave yatırımlar ve sosyal tesislerin inşası büyük hızla devam ediyor. Yüzlerce çeşit dondurma üretimi yapan Mado'nun tüketicilere sunduğu lezzetlerden birkaçı ise şunlar:

"Kaymaklı, Vişneli, Çikolatalı, Limonlu, Fıstıklı, Kayısılı, Çilekli, Kestaneli, Karpuzlu, Fındıklı Kivili, Hindistan Cevizli, Kızılcıklı, Elmalı, Muzlu, Karamelli, Karadutlu, Parça Çikolatalı, Portakallı, Frambuazlı, Üzümlü, Mangolu, Yaban Kirazlı, Ananaslı, Hurmalı, Balkabaklı, İncirli, Böğürtlenli."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title