Haberler

Kahramanmaraş AFAD Gönüllüleri Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı

Güncelleme:

Kahramanmaraş AFAD Gönüllüleri Saha Uzantılı Masabaşı TatbikatıKahramanmaraş AFAD Gönüllüleri Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı, Valimiz Ömer Faruk Coşkun başkanlığında gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş AFAD Gönüllüleri Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı Kahramanmaraş AFAD Gönüllüleri Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı, Valimiz Ömer Faruk Coşkun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Coşkun, "Bilindiği üzere İlimiz afetsellik bakımından riskli şehirler arasında bulunuyor. Dolayısıyla olası bir afet durumunda yapılması gereken çalışmaları afetler olmadan önce planlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bugün de paydaş kurumlarımız ve gönüllülerimiz ile birlikte icra edeceğimiz "Kahramanmaraş AFAD Gönüllüleri Saha Uzantılı Masa Başı Tatbikatıyla, " ilimizde afet ve acil durumlarda görev yapan gönüllü ekiplerin ve çalışma gruplarının Türkiye Afet Müdahale Planı'na entegrasyonunu sağlamayı, bilgi, beceri ve fiziki kabiliyetlerini arttırmayı ve göreve her an hazır durumda bulunmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca kurumlar arası iş birliğini sağlayarak, ilçelerde hafif arama kurtarma ekiplerinin yaygınlaştırılmasını, sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesini ve afetlerde görev alacak gönüllü kuruluşların sayısını da artırmayı hedefliyoruz" dedi. Programın devamında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun, "Kahramanmaraş AFAD Gönüllüleri Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı" sunumunu yaptı. Masabaşı tatbikatta canlı bağlantılarla saha uygulamalarını takip eden Vali Coşkun, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ve yetkililerden olay yerleri ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Programda, Vali Coşkun tarafından Hafif Arama Kurtarma Ekiplerine sertifikaları ve gönüllü kimlikleri takdim edildi. Toplantıda ayrıca yetkililer tarafından Vali Coşkun ve katılımcılara, olası acil durumlarda iletişimi sağlamak amacıyla kullanılan AYDES Sistemi ve JEMUS Telsiz Sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Tatbikata, Valimiz Ömer Faruk Coşkun'un yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Gönüllü ve Bağışçı İlişkileri Daire Başkanı Mehmet Akif Can, Müdahale Daire Başkanı Yusuf Aysu, Vali Yardımcısı Vekili Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun, ilgili kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Üyeleri, TAMP Kahramanmaraş 26 Çalışma Grubu Yöneticisi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, özel sektör kuruluşu temsilcileri ve gönüllülerden oluşturulan ekipler katıldı.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Ömer Faruk Coşkun Kahramanmaraş AFAD Toplum Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title