Haberler

Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası Verilişinin 91. Yıl Dönümü

TBMM tarafından Kahramanmaraş'a kırmızı şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 91. yıl dönümü kutlandı.

TBMM tarafından Kahramanmaraş'a kırmızı şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 91. yıl dönümü kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç anıta çelenk koydu. Başkan Erkoç tarafından Türk bayrağına İstiklal Madalyası takılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Erkoç, 5 Nisan Madalya Günü'nün 12 Şubat Kurtuluş Günü gibi önemli olduğunu söyledi.

Kahramanmaraşlıların genç, yaşlı, çocuk, kadın demeden dünyanın en güçlü ordularına karşı gösterdiği kararlılık dolayısıyla onur duyduğunu vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraşlıların birlik ve beraberlik içerisinde vatan savunmasında asil düşünceleri bizler için bir yol haritasıdır. Bütün bunları bizler bir emanet biliyoruz. Onların verdiği istiklal mücadelesini bugün istikbale yürürken, onların torunları olarak kendimize ilke ediniyoruz. Atalarını 'Maraş bize mezar olmadan düşmana gülzar olmaz' diyerek Milli Mücadele'de destan yazıp, üzerilerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdiler. Atalarımızdan devraldığımız emaneti hem koruyacağımıza hem de bu yolda gideceğimize Allah'ın huzurunda, tarih ve insanlık önünde söz veriyoruz."

Öğrencilerin şiirler okuduğu törene, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, şehit ve gazi dernekleri temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Fatih Mehmet Erkoç Kahramanmaraş Güncel Haberler

title