Haberler

Kahramanmaraş 2 Bakan Eroğlu 70 Sente Muhtaç Türkiye'den, Destan Yazan Türkiye Konumuna Geldik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığı tarafından yaptırılacak 19 tesisin toplu temel atma törenine katılmak üzere Kahramanmaraş'a geldi. Uçakla geldiği Kahramanmaraş Havaalanı'nda Vali Şükrü Kocatepe ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Şükrü Kocatepe'den kente ilişkin bilgiler alan Bakan Veysel Eroğlu, ağaçlandırmaya önem verdiklerini belirterek, Türkiye'de en çevreci, ağaçlandırmayı en çok yapan hükümet, bizim hükümetimiz. Bunu gururla ifade ediyorum. Geçmişte ağaç dikilecek yerler sınırlıydı. Son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidan diktiğimiz gibi yol her tarafı ağaçlandırıyoruz dedi.

Valiliğin ardından Kahramanmaraş Belediyesi ile AK Parti il başkanlığını da ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra Batıpark Spor Salonu'nda düzenlenen 292 milyona mal edilecek 19 tesisin toplu temel atma törenine katıldı. Törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı ve vatandaşlar katıldı.

DESTAN YAZAN ÜLKE KONUMUNA GELDİK

Törende konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin borç alan bir ülke konumundan borç veren bir ülke konumuna geldiğini anlatarak, 2013-2014 yıllarını bakanlığımız açısından hamle yılı ilan ettik ve sözümüzü yerine getiriyoruz. Biz sözümüzün eriyiz, söz verince yaparız. Türk Lirası'ndan 6 sıfır atıldı. IMF'ye borçlu ülke konumundan borç veren ülke konumuna geldik. 70 sente muhtaç olan bir Türkiye'den, destan yazan bir Türkiye konumuna geldik. Dünya sıralamasında 26'ncı basamakta yer alan ekonomimizi 16'ya yükselttik. 16'ncı sırada olmak bizi tatmin etmiyor, çünkü biz büyük bir milletiz ve inşallah büyük hedeflere doğru yelken açtıkö dedi.

TÜRKİYE 3 MİSLİ BÜYÜDÜ

Bakan Eroğlu, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 10 büyük ekonomi arasına girmeyi istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu

Ben bir gecelik enflasyonun yüzde 500 olduğu dönemleri biliyorum. Enflasyon canavarı yaşardı ve gazetelerde manşetti. Yüzde 80-90 enflasyon görülürdü. O günler geride kaldı. Şu anda tek haneli rakamlara indi. Nereden nereye geldik. Bunun dışında milli gelir arttı. 230 milyar dolarla aldığımız milli geliri, şu anda 800 milyar dolara yükselttik. Türkiye 3 misli büyüdü. Bu yeterli değil, inşallah ihracatımız 2023'te 500 milyar dolara, Milli gelirimizi de 25 bin dolara yükselteceğiz. O zaman Türkiye çok daha büyüyecek. Merkez Bankası kasası boştu, doldurduk. Devletin millete borcu vardı, zorunlu tasarruf fonu adı altında fon vardı. Paralar toplanmış ama uçmuş gitmişti. 13,5 milyar Türk Lirası'nı bu hükümet ödedi. Hortumlanan bankalar vardı, bu bankaların millete faturası 231 milyar Türk Lirası idi. Tabi onu da ödemek durumunda kaldık. Bu millet ödedi bu paraları. Ama çok şükür o dönemler sona erdi. O defterleri tamamen kapattık ve bembeyaz ak bir sayfa açtık.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri tarafından temel atma butonuna basıldı. Bakan Eroğlu, alanda diktiği fidanlara can suyu verdikten sonra valilikte düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title