Haberler

'Kahramankazan' Kimlikleri Verilmeye Başlandı

ANKARA'nın Kazan İlçesi adının 'Kahramankazan' olarak değiştirilmesi ardından çok sayıda kişi nüfus müdürlüğüne akın ederek nüfus cüzdanlarındaki ilçe adını 'Kahramankazan' olarak değiştirmeye başladı.

ANKARA'nın Kazan İlçesi adının 'Kahramankazan' olarak değiştirilmesi ardından çok sayıda kişi nüfus müdürlüğüne akın ederek nüfus cüzdanlarındaki ilçe adını 'Kahramankazan' olarak değiştirmeye başladı.

15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara'yı bombalayan savaş uçaklarının havalandığı Akıncı Üssü'ne giderek gösterdikleri kahramanlık nedeniyle TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partilerin ortak önerisiyle 'Kahraman' unvanı alan ilçede oturanlar, nüfus cüzdanlarını değiştirmek için nüfus müdürlüğüne akın etti. Mesai saatinin başlamasıyla nüfus müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturanlar, Kahramankazan yazılı yeni nüfus cüzdanlarını almak için sabırla sıra bekledi. İlçe Nüfus Müdürlüğünü ziyaret eden Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk de kimliğini değiştirerek Kahramankazan yazılı yeni nüfus cüzdanını aldı.

81 İL 957 İLÇE ADINA ALDIK

Nüfus cüzdanını yeniledikten sonra gazetecilerle konuşan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, şöyle dedi:

"Tüm kazan halkında tatlı bir telaş, tatlı bir heyecan yaşanmakta. Kimi pasaportunu, kimi ehliyetini, kimi kimliğini değiştiriyor. Tabelacılar çok sevinçli ve mutlu. Her zaman söylüyoruz, 'Kahramankazan' halkı olarak biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. 15 Temmuz'da bunu gösterdik. Bize verilen Kahramanlık unvanını, 81 il adına, 957 ilçe adına, ülkemiz ve milletimiz adına aldığımız bir unvan olduğu bilincinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ertürk, önümüzdeki yıl çipli kimlik kart verilecek olmasına rağmen kimliklerini yenilediklerini belirterek, "Kahramankazan halkı heyecanlı. Bende kahraman ünvanlı bir nüfus cüzdanı taşımak istedim, o yüzden eşim ve çocuklarımla birlikte nüfus müdürlüğünün yolunu tuttuk. Halkımız da Kahramankazan ünvanlı nüfus cüzdanlarını taşımak istedikleri için nüfus müdürlüğüne akın etti" diye konuştu.

Kahramankazan İlçe Nüfus Müdürü Alaaddin Peksöz'de DHA muhabirine, "Kahramankazan' adı dün saat 16.00 itibariyle sisteme aktarıldı. Şu aşamada bir yoğunluk var tabii. İçişleri Bakanlığı'nın önemli projeleri arasında yer alan çipli kimlik kartları 2017 yılı başlarında tüm Türkiye'de yaygınlaşmaya başlayacak. Vatandaşlardan isteğimiz çok zorunlu olmadığı sürece değiştirmemeleri yönünde. Tabi vatandaşımız illa kimliğinde Kahramankazan ibaresini görmek istiyorsa biz de memnuniyetle değiştiririz" dedi. - Kahramankazanankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title