Haberler

Kahramankazan'da "Engelli Çocuklar Şenliği"

Engelliler Haftası kapsamında Kahramankazan’da ’’Mucizenin ismi ol’’ adlı bir etkinlik düzenlendi.

Engelliler Haftası kapsamında Kahramankazan'da "Mucizenin ismi ol" adlı bir etkinlik düzenlendi. İlçenin tek Özel Eğitim sınıfına sahip olan Fatih Ortaokulu tarafından okul bahçesinde düzenlenen şenlikte özel eğitim gören çocuklar gönüllerince eğlendi.

İşaret diliyle İstiklal Marşı okuyan çocuklar, şarkılar ve ilahiler söyledi, şiirler okudu, sema gösterisi yaptı. Şenlikte doyasıya eğlenen çocuklar, sundukları gösterilerle fırsat verildiğinde kendilerinin de neler yapabileceklerini gösterdi. Her gösterileriyle izleyicilere ayrı bir mesaj veren çocuklar, söyledikleri ilahilerle şükürü, şarkılarla sevgiyi, şiirlerle hayata tutunmayı, sema gösterisiyle hoşgörüyü anlattı. Özel çocukları izlemeye gelen aileleri ve arkadaşları da alkışlarla onlara destek oldu, heyecanlarını paylaştı. Şenliğin son bölümünde çocukların oynadığı Ankara yöresi oyunlarına, ilçe protokolü de eşlik ederek onların sevincine ortak oldu.

Kaymakam Engin Aksakal daha sonra Özel Eğitim sınıfını ziyaret ederek engelli çocukların yaptığı üç boyutlu resim çalışmalarını inceledi, öğretmenler Tuğba Yılmaz ve Müberra Esendemir'den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Programda bir konuşma yapan okul müdürü Bilge Ulukaya da özel çocukların imkanlarının dar, yapacaklarının sınırlı, ancak hayal dünyalarının ve ufuklarının çok geniş olduğunu belirterek, "Her çocuk gibi onların da mavi düşleri var ve mavi düşlerinde sınırları yok. Biz bu özel eğitim sınıfımızla onların düşlerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi. Kahramankazan'daki 23 okul içerisinde sadece kendi okullarında Özel Eğitim Sınıfının bulunduğunu belirten Ulukaya, sınıfta 14 özel çocuğun eğitim gördüğünü ve bu şenliği düzenleyerek toplumda bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title