Haberler

Kahramankazan Belediyesi'nde İlk İş Günü Törenle Başladı

ANKARA'nın Kazan ilçesinin adının Kahramankazan olarak değiştirilmesinin ardından ilk mesai gününde tüm sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü belediye girişinde çiçeklerle karşıladı.

15 Temmuz Gecesi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi sırasında ilçe sınırlarında bulunan 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak TBMM'yi, devlet kurumlarını ve sivil halkın üzerine bomba yağdıran F-16'ları engellemeye çalışan yaklaşık 10 bin Kazanlının üzerine savaş uçaklarının açtığı ateş sonucu 9 kişi şehit olmuş ve 92 kişi de gazi olmuştu.

Kazanlı vatandaşların gösterdiği kahramanlığın ardından tüm siyasi partilerin ortak önerisiyle Kazan'a 'Kahramanlık' unvanının TBMM'de kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın da onaylamasıyla 29 Ekim Cumartesi günü Resmi Gazetede yayınlandı.

Kazan'ın adının Kahramankazan olarak değiştirilmesinin ardından ilk mesai gününde belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve belediye çalışanları Başkan Ertürk'e belediye girişinde sürpriz karşılama töreni düzenledi. Törende sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. Verdiği şehitlerden dolayı buruk bir sevinç yaşayan Kahramankazan belediye çalışanları, bundan sonraki süreçte de "Kahramanlık" unvanının sorumluluğu ve ağırlığını bilerek çalışacaklarını söyledi.

Belediye önünde düzenlenen karşılamanın ardından tüm misafirler ve belediye çalışanları belediye toplantı salonuna geçerek burada Kent Konseyi Başkanı Gültekin Oğuz, Başkan Ertürk'e Kazan'ın isminin "Kahramankazan" olarak değiştirildiğini gösterir çerçeveletilmiş Resmi Gazete'de yayınlanan nüshasını hediye etti. Salonda büyük alkış koparan takdim sırasında 15 Temmuz gecesi şehit düşen Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar'ın babası Hüseyin Anar da bulundu.

ONURLUYUZ, GURURLUYUZ

Sürpriz karşılama nedeniyle duygulandığını belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Ertürk, "Tüm siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ve şehrin kanaat önderleriyle bugün Bismillah deyip mesaiye başladık. Onurluyuz, gururluyuz. Kahraman bir milletin, kahraman ecdadın torunlarıyız. Bunun sorumluluğunun, bilinci içerisinde daha çok çalışacağız daha çok üreteceğiz. Hiç kimse böyle bir hain kalkışmanın olmasını istemezdi. Ancak milli birliğimizin, vatanın bütünlüğü ve demokrasimizi hedef alındığı böyle bir durumla karşı karşıya kalındığı takdirde de Kahramankazanlıların canı pahasına da olsa nasıl bir duruş göstereceğini ortaya koymuş oldu" dedi.

- Kahramankazan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk 29 Ekim Kazanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title