Haberler

Kahramanca Şehit Düşen Fethi Sekin Kabri Başında Anıldı

Geçen yıl bugün İzmir Adliyesi önünde, teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen polis memuru Fethi Sekin memleketinde kabri başında anıldı.

Geçen yıl bugün İzmir Adliyesi önünde, teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen polis memuru Fethi Sekin memleketinde kabri başında anıldı. 5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesi'ne saldıran bölücü terör örgütü üyeleri ile çatışmaya giren, teröristleri etkisiz hale getirip onlarca insanın canını kurtaran Polis memuru Fethi Sekin şehit düşmüştü. Kahramanca şehit düşen Fethi Sekin, bugün ölümünün sene-i devriyesinde Elazığ'ın Baskil ilçesi Doğancık köyündeki annesinin mezarının yanındaki kabri başında anıldı. Anma törenine Vali Çetin Oktay Kaldırım, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mashar Ayaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, il ve ilçe protokolü, STK, siyasi parti temsilcileri,öğrenciler, askeri ve emniyet personeli, şehidin kardeşi Ahmet Sekin, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya dua etti.

Vatanı, milleti ve değerleri uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak kendini feda eden şehit Fethi Sekin'ini mezarı başında andıklarını dile getirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Gelen herkese teşekkür ediyorum. Bu şehidimiz gibi Elazığ'da 273 şehidimiz var. Hepsi Fethi Sekin kadar mukaddestir. Biz inanmış bir milletiz. Değerlerine, bayrağına, vatanına candan bağlı bir milletiz. O yüzden yer yüzünde her zaman şerefle yad edilmiş bir milletiz. Tüm mazlumlara gönül eli uzatan, insanı merkeze alan bir milletiz. Bizim farkımız buradan geliyor. Bin yıldır bu topraklarda çok can verdik. Çok kan akıttık. Bu toprakları kanımızla yoğurduk vatan haline getirdik. O yüzden bu coğrafya çok değerlidir" dedi.

Daha sonra törene katılanlar Sekin'in mezarına karanfil bıraktı.

(Kamil Can Kılıç/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çetin Elazığ İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title