Haberler

Kahraman Zabıta, Fatmanur'u Alevlerin Arasından Kurtardı

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, apartmanın dördüncü katındaki dairelerinde elektrik kontağından çıkan yangında mahsur kalan 6 yaşındaki Fatmanur Köse, canını hiçe sayarak alevlerin arasına dalan zabıta memuru Sertan Gürbüz tarafından kurtarıldı.

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, apartmanın dördüncü katındaki dairelerinde elektrik kontağından çıkan yangında mahsur kalan 6 yaşındaki Fatmanur Köse, canını hiçe sayarak alevlerin arasına dalan zabıta memuru Sertan Gürbüz tarafından kurtarıldı. Küçük kızın, babasının işte olması, annesinin de okuldaki ablasını almaya gitmesi nedeniyle evde yalnız olduğu öğrenildi.

Muratbey Mahallesi, 3637 Sokak'taki 5 katlı bir apartmanın 4'üncü katında geçen salı günü saat 17.00 sıralarında elektrik kontağından yangın çıktı. Yatak odasında başlayan yangın kısa sürede tüm evi sardı. Dumanları farkeden komşuları itfaiyeyi ararken, bir yandan da "İçeride çocuk olacaktı" diyerek telaşlandı. Bu sırada olay yerinden geçmekte olan Torbalı Belediyesi'nde görevli zabıta memuru 31 yaşındaki Sertan Gürbüz, yanınan birkaç kişiyi daha alarak yukarı çıktı.

Kapıyı kırarak, yoğun duman ve alevlere rağmen içeri dalan Gürbüz, odaları dolaştı ancak önce kimseyi bulamadı. Tam daireden çıkacağı sırada içerden ağlama sesi geldiğini duydu. Bunun üzerine geri dönen Gürbüz, korkudan odasına saklanan 6 yaşındaki Fatmanur Köse'yi farkedip, kucağına alarak dışarı çıkardı. Yoğun dumandan etkilenen küçük Fatmanur, olay yerinde hazır bekletilen 112 ambulansında yapılan ilk müdahelenin ardından Torbalı Devlet Hastanesi'nde kaldırılıp, tedavi edildi. Küçük kızın, annesinin Kazımpaşa İlkokulu'nda öğrenci olan ablasını almaya gitmesi üzerine evde yalnız olduğu öğrenildi.

Bir doğalgaz tesisat firmasında işçi olarak çalışan baba İsmet Köse (41) ve eşi Sevda Köse (25) yangınla büyük şok yaşadı. Çocuklarına sımsıkı sarılan çifti komşuları teselli etmeye çalıştı. Kirada oturdukları evdeki eşyalarının büyük bölümü ve 2 bin liralık birikimleri yanan Köse çifti, "Allah o zabıta memurundan razı olsun. Çocuğumuzun hayatını kurtardı. Buna şükrediyoruz. Ancak, kış günü evsiz kaldık" diyerek yardımseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Küçük kızın hayatını kurtaran zabıta memuru Sertan Gürbüz, "Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. Burada söz konusu olan bir candı" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title