Haberler

Kahraman Türk kaptan 97 kaçak göçmeni ölümden kurtardı

Güncelleme:

Kahraman Türk kaptan 97 kaçak göçmeni ölümden kurtardı Malta açıklarından geçerken yetkililerin isteği üzerine rotasını değiştiren M/V Uğur Dadaylı isimli konteyner gemisinin Türk kaptanı Ümit Gürpınar, yarısı suya batan şişme bottaki 97 kaçak göçmeni son anda kurtardı.

Kahraman Türk kaptan 97 kaçak göçmeni ölümden kurtardı

İSTANBUL - Malta açıklarından geçerken yetkililerin isteği üzerine rotasını değiştiren M/V Uğur Dadaylı isimli konteyner gemisinin Türk kaptanı Ümit Gürpınar, yarısı suya batan şişme bottaki 97 kaçak göçmeni son anda kurtardı.

Tunus'un Sfax ve Souuse limanları arasında konteyner taşımacılığı yapan İstanbul merkezli Dadaylılar Denizcilik'e ait Marshall Adaları bayraklı M/V Uğur Dadaylı isimli gemi, Malta açıklarından geçerken rotasının değiştirmesi yönünde uyarıldı. Arama kurtarma otoriteleri tarafından yapılan uyarının ardından rotasını değiştiren 90 metre boyundaki Türk gemisi yarısı suya batan şişme bottaki mültecileri fark etti. Kahraman Türk kaptan bottaki Libya, Suriye, Pakistan ve Bangladeş uyruklu 3'ü çocuk 5'i kadın biri engelli 97 mülteciyi son anda kurtardı. Malta yetkilileri gemi kaptanı Ümit Gürpınar'a geminin rotasını en yakın ülke olan Tunus'a çevirmesini, Malta'ya yönelmemesini istedi. Tunus yetkilileri de mültecileri kabul etmezken, gemide bulunan mülteciler ise Tunus'a gitmeleri halinde gemide isyan çıkaracaklarını söyledi. Bunun üzerine Türk Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü devreye girdi ve Malta yetkileri ile 12 saatlik bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmeler sonuç verdi ve Malta yetkilileri mültecileri kabul etti.

Gemide yaşananlar mürettabatın kamerasına yansıdı

Gemide yaşananlar müretabatın kamerasına yansıdı. Görüntülerde gemide bulunan mültecilere Türk görevliler tarafından yemek dağıtıldığı, gemiden ayrılan mültecilerin, kendilerini kurtaran Türk gemisinin çalışanlarına da el salladığı görülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Tunus Malta Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title