Haberler

Türkiye Şehitlerini Uğurladı! Kahraman Polis 'Ramazan'da Doğdu, 'Ramazan'da Şehit Oldu

Güncelleme:

İstanbul Vezneciler'de dün sabah düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar bugün törenlerle son yolculuklarına uğurlandı. Memleketin dört bir yanında gözyaşı ve Türkçe-Kürtçe ağıtlar birbirine karıştı.

KAYSERİ

RAMAZAN'DA DOĞDU, RAMAZAN'DA ŞEHİT OLDU

İstanbul Vezneciler'deki bombalı saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polisi Ramazan Kırboğa için Kayseri'de tören düzenlendi. Kırboğa'nın Ramazan ayında doğduğu için babası tarafından adının 'Ramazan' konulduğu belirtildi.

Kayseri'ye dün getirilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulan şehit polis Ramazan Kırboğa'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşları tarafından alınarak, Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada şehit polis Kırboğa için tören düzenlendi. Törene, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, bazı ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, meslektaşları, ailesi ve yakınları katıldı. Şehidin eşi Ceylan Kırboğa, kucağında 1 yaşındaki oğlu Yusuf ile birlikte tabutun başına geldi ve "Oğlum, baban burada bak. Babanı öp, babana sarıl" diyerek gözyaşı döktü.


TÜRKÇE VE KÜRTÇE AĞITLAR

Şehidin annesi Makbule ve babası Süleyman Kırboğa, kardeşleri ve diğer akrabaları da, Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eşi Ceylan, polis üniforması giydirilip şapkası takılan oğlu Yusuf'un eline babasının tespihini verdi ve"Oğluma nasıl kıydılar. Onu babasız bıraktılar. Oğlum da büyüyecek, babasının intikamını alacak" diyerek ağladı.


"MÜBAREK RAMAZAN'DA, RAMAZAN'I ŞEHİT ETTİLER"

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz bugünlerde, maneviyatı çok yüksek ayla adaş olan, aynı adı taşıyan Ramazan kardeşimizi, hain teröristler, diğer 10 vatandaşımızla birlikte şehit ettiler. Ancak terör ve onun destekçileri, hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Ramazan gibi kahraman polis ve askerlerimiz, milletimizin bitmek tükenmek bilmeyen desteği ve dualarıyla bu hain teröristleri yok edeceklerdir" ifadelerine yer verdi.


Törende daha sonra Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan dua etti. Şehit yakınları ve törendekiler, hep birlikte el açıp duaya 'Amin' derken, kadınların Kürtçe ağıtları duyuldu. Şehit Kırboğa'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konularak, 'helallik' alınması için Kocasinan İlçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Helallik sırasında yakınları, "Ramazan'da doğdu, yine Ramazan'da şehit oldu'' diye gözyaşı dökerken, baba Süleyman Kırboğa'nın, Ramazan ayında doğduğu için oğluna 'Ramazan' adını koyduğu kaydedildi.


ŞEHİTLİKTE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit polis Ramazan Kırboğa için Hunat Camisi'nde kılınan cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Kayseri Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu meslektaşları tarafından omuzlara alındı. Ardından cenaze aracıyla Polis Şehitliği'ne getirilen polis Kırboğa'nın cenazesi burada tekbirler, dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

AFYONKARAHİSAR

ŞEHİT POLİSİ 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

İstanbul Vezneciler'de polis aracına düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Yaşar Özlem'in cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından, gözyaşlarıyla toprağa verildi.


İstanbul Vezneciler'de dün sabah düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru Yaşar Özlem'in cenazesi, dün akşam uçakla Afyonkarahisar'a, oradan da karayoluyla Sandıklı İlçesi'ne getirilerek, Devlet Hastanesi morguna konuldu. Şehidin annesi Kezban Koç ile birlikte oturduğu Fatih Mahallesi'ndeki ev, bu sabah taziye ziyaretine gelenlerin akınına uğradı. Komşuları ve ilçe halkı eve gelerek anne Kezban Koç'a taziyede bulundu. Şehidin evinin bulunduğu sokak ve iki katlı ev, Türk bayraklarıyla donatıldı.


BAKAN EROĞLU, ŞEHİT ANNESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Hastaneden alınan şehit Yaşar Özlem'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazı öncesinde helallik alınması için evine getirildi. Eşi Ahmet Özlem'in yaşamını yitirmesinin ardından ikinci evliliğini yapan şehidin annesi Kezban Koç, burada oğlunun cenazesinin bulunduğu tabuta son kez sarıldı. Diğer akrabaları da şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi daha sonra tören için Sandıklı Ulu Cami'ye getirildi. Buradaki törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle yaklaşık 10 bin kişi katıldı.


Anne Kezban Koç'un yanına gelen Bakan Veysel Eroğlu başsağlığı dilerken, "Önemli, kutsal bir ayda vefat etti. Allah rahmet eylesin, her zaman yanınızdayız" dedi.

Öğle vakti İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Yaşar Özlem'in cenazesi omuzlara alındı. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı eşliğinde Ulu Cami'den çıkarılan şehidin cenazesi, omuzlarda Belediye Meydanı'na kadar taşındı. Daha sonra Sandıklı Şehir Mezarlığı'na getirilen Yaşar Özlem'in cenazesi, Şehitlik'te toprağa verildi.

BABASI VEFAT EDİNCE ANNESİNİ ALIP İSTANBUL'A GİTTİ

Şehidin babası Ahmet Özlem'in 1989 yılında trafik kazasında yaşamını yitirdiği, annesinin de daha sonra İsmail Koç ile evlendiği belirtildi. Rahatsızlığı nedeniyle yatalak durumda olan İsmail Koç'un da 2 yıl önce vefat etmesi sonrası şehit Yaşar Özlem'in annesi Kezban Koç ile birlikte Fatih Mahallesi'ndeki iki katlı evin üst katında oturduğu kaydedildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü'nü bitiren ve sonrasında polisliğe başvuran Yaşar Özlem'in geçen yıl göreve başladığı ve annesiyle birlikte Sandıklı'dan ayrılıp İstanbul'a yerleştiği belirtildi. Başka kardeşi bulunmayan Yaşar Özlem'in, bir süre önce nikahlandığı öğretmen eşinden de ayrılma sürecinde olduğu kaydedildi.

BABASIYLA AYNI YAŞTA HAYATA VEDA ETTİ

Babasını 1 yaşındayken trafik kazasında kaybeden şehit Özlem'in babasının da 28 yaşında hayata gözlerini yumduğu bildirildi.

İSTANBUL

10 YILLIK EVLİ ÇİFTE SON VEDA

Vezneciler'de dün gerçekleşen terör saldırısında hayatlarını kaybeden İstanbul Üniversitesi personelinden Esra Tekin (43) ve Eşi Hakan Tekin son yolculuğuna uğurlandı. 10 yıllık evli Tekin çifti için ilk tören İstanbul Üniversitesi rektörlük binasında yapıldı. Türk bayrağına sarılı cenazeler saat 12.00'da İstanbul Üniversitesi'ne getirildi. Düzenlenen törene çiftin aileleri, yakınları ve iş arkadaşları katıldı. Cenazelerin gelişi ile birlikte gözyaşlarını tutamayan Esra Tekin'in iş arkadaşları, Tekin'e son görevlerini yerine getiridi.


"DÜN KENDİSİNDEN HAYIRLI HABER GELMESİNİ UMUTLA BEKLEDİK"

Taziyelerin ardından İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof Dr. Halis Yunus Ersöz bir konuşma yaptı. Ersöz konuşmasında, "Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı çalışanı Esra Tekin ve değerli eşini terör saldırısında kaybettik. Her ikisine de Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesi, akrabaları ve hepimizin başı sağolsun. Dün kendisinden hayırlı bir haber gelmesini aslında umutla bekledik. Esra'nın ve tüm şehitlerimizin ruhu şadolsun" dedi.

"BİZİ KANDİL'E EZDİRMEYİN"

Esra Tekin'in iş arkadaşlarından Hidayet Özkan da yaptığı konuşmada ailelere sabır dilerken, "Ülkemizin temsilcisi, devletimizin başı ordumuzun başı, Sayın Cumurbaşkanımız ve Devlet ricalinden bizi 'Kandil'e ezdirmemesini istiyorum" şeklinde konuştu.


ALKIŞLARLA UĞURLADILAR

Rektörlük binasındaki törenin bitmesinin ardından iki cenaze de getirildikleri araca konuldu. Aracın hareket etmesi ile birlikte törene katılanların Esra Tekin ve eşinin cenazesini alkışlarla uğurladı.

Cenazeler daha sonra Esra Tekin'in babaocağı Güngören Merkez Mahallesi Şemsi Paşa Sokak'taki eve helallik alınması için getirildi. Helalliğin ardından iki cenaze de Kozlu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürüldü. İkindi vakti kılınacak cenaze naması öncesi, Esra Tekin ve Hakan Tekin'in naaşları Hakan Tekin'in zeytinburnu'ndaki evine helallik alınması için götürülecek. Cenaze namazının ardından çiftin naaşları Kozlu mezarlığı'nda defnedildi.


ÖĞRENCİLER TERÖRE KARŞI YÜRÜDÜ

Öte yandan tören öncesi bir grup öğrenci "Türk Gençliği Teröre Karşı Ayakta" yazılı pankart açıp üniversite içinde slogan attı. Grup daha sonra olayın gerçekleştiği Veznecilere doğru yürüyüşe geçti.

Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerin cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

İSTANBUL'UN 2 ŞEHİDİ FATİH CAMİİ'NDEN UĞURLANDI

Vezneciler'de çevik kuvvet aracının hedef alındığı terör saldırısında 6 polis şehit düşmüş, 5 sivil hayatını kaybetmiş, 36 kişi de yaralanmıştı. Şehit olan polis memurlarından 9 aylık evli Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

BAŞBAKAN VE KILIÇDAROĞLU DA CENAZEDEYDİ

Şehitlerin yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Şehit polis memurlarının cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Gürsel Tekin, şehit Kadir Cihan Karagözlü'nün babası Zeki Karagözlü, ağabeyi Yasin Karagözlü, Gökhan Topçu'nun anne babası ve yakınları katıldı.


BİNALİ YILDIRIM'DAN TAZİYE

Başbakan Binali Yıldırım Vezneciler saldırısında şehit olan polis memurları Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nün cenaze törenlerinin yapılacağı Fatih Camisi'ne gelerek şehit yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

FERYATLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Şehidin babası Adnan Topçu, annesi Fadime Topçu ve kardeşi Gökhay Topçu'nun feryatları yürekleri dağladı. Anne Topçu, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi daha sonra cenaze töreni için Fatih Camii'ne götürüldü.


EŞİ FENALAŞTI

Şehitlerden 2 yıllık polis memuru Kadir Cihan Karagözlü için Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan evinin önünde helallik alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait cenaze aracıyla saat 11.00 sıralarında eve getirilen şehidin cenazesi, burada kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Cenazenin gelişi sırasında 6 aylık evli şehit polisin eşi Gülçin Karagözlü gözyaşlarına boğuldu. Üzerine eşinin çevik kuvvet kıyafetini giyen Gülçin Karagözlü, cenaze aracında bulunan eşinin Türk bayrağına sarılı naaşını görmesinin ardından fenalaştı. Acılı eş yakınları tarafından ambulansa taşındı. Daha sonra başta babası Zeki Karagözlü olmak üzere diğer aile bireyleri cenaze aracının içine girerek tabuta sarıldı.


Helallik alınmasının ardından cenaze aracı öğle vakti düzenlenecek cenaze töreni Fatih Camii'ne hareket etti.

YARALI POLİSLER CENAZEYE KATILMAK İÇİN HASTANEDEN ÇIKTI

Vezneciler'deki terör saldırısında yaralanan polislerden 4'ü tedavilerinin devam ettiği Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden çıkarak şehit olan meslektaşlarının cenazelerine katılmak için Fatih Camii'ne gitti. Bir minibüsle cenazeye giden polislerin tedavileri için daha sonra hastaneye döndü.

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NE DEFNEDİLDİLER

Şehit polis memurlarının cenaze namazını ise İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Rahmi Yaran, iki şehit için ayrı ayrı helallik istedi. Cemaat ise hep bir ağızdan şehit polis memurları için halellik verdi. Alınan helalliklerin ardından şehit polisler için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından yapılan dualardan sonra şehit polislerin cenazesi meslektaşlarının omzunda top arabasına taşındı. Şehit Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu'nun cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

İlgili Haberler

YOZGAT

ŞEHİDİ 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

İstanbul'da terör saldırısında şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Duha Beker, memleketi Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'nde toprağa verildi.

Şehit Beker'in cenazesi, Akdağmadeni Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yenimahalle'deki amcası Hayrettin Beker'in evine getirildi. Burada helallik alınması ardından şehidin cenazesi, Belediye Meydanı'na getirildi. İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Güllük köyü mezarlığında, 6 ay önce vefat eden babası İsmail Beker'in kabrinin yanına defnedildi. Törende şehidin annesi Emine, kız kardeşi Elmaziye ve şehit abisinin kepini takan erkek kardeşi Melik, güçlükle ayakta durabildi.


Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, Askeri personel, Emniyet mensupları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.


1 YILLIK POLİS BİLE DEĞİL! BABASI DA 7 AY ÖNCE VEFAT ETMİŞ

Şehit polis Duha Beker'in göreve başlayalı henüz 1 yıllı doldurmadığı ve ilk görev yerinin İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü olduğu öğrenildi. Şehidin babası İsmail Beker'in 7 ay önce vefat ettiği, anne Emine Beker'in ise polis oğlu Duha Beker ile İstanbul'da yaşadığı belirtildi.

Şehit polis Duha Beker, kılınan cenaze namazından sonra Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi Güllük köyü mezarlığında toprağa verildi.


KIRIKKALE

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki polis memuru Emrah Pekdoğan'ın cenazesi, Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı.


Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınan şehit Pekdoğan'ın naaşı, helallik için Kırıkkale'nin Karşıyaka Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada anne Narişen Pekdoğan'ı, sağlık ekipleri ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı.


Helallik alınıp dua edilmesinin ardından Pekdoğan'ın cenazesi, Nur Cami ve Külliyesi'ne götürüldü.

Şehidin babası Mehmet ve ağabeyi Üzeyir Pekdoğan ile yakınları burada tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı namazın ardından Şehit Polis Memuru Emrah Pekdoğan'ın cenazesi, Kırıkkale Şehitliği'ne defnedildi.


Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, emniyet mensupları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MALATYA

GELİNLİK DUVAĞI İLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybeden Elif Tutuş İnce (29), Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı. İnce'nin yakınları fenalık geçirirken, uzun süre gözyaşı döktü. İnce'nin cenaze aracına gelin olduğu duvağı asıldı.


Karayoluyla İstanbul'dan Malatya'ya getirilen İnce'nin cenazesi helallik alınmak üzere Battalgazi ilçesi Eski Malatya Kadıçayırı Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Türk bayrağının asıldığı babaevinde İnce'nin eşi Engin İnce, annesi Fatma Tutuş, babası Osman Tutuş, kardeşleri ve kayınvalidesi Belgin İnce gözyaşları döktü.


ANNEDEN KÜRTÇE AĞIT

Anne Fatma Tutuş, Kürtçe ağıt yakarken, kayınvalide Belgin İnce "Elif'im kalk da gel annem. Kalk da gel kuzum. Ölüm yakışmadı kuzum sana." diye ağladı.

İnce'nin üzerine yazma konulan tabutu daha sonra Alibaba Mezarlığı'na getirildi. İnce'nin ağabeyi Orhan Tutuş ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.


EŞİNİN TABUTUNA BAKARAK AĞLADI

Ayakta durmakta zorlanan Engin İnce de eşinin tabutuna bakarak ağladı. Kıldırılan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan İnce'nin naaşı, daha sonra mezarlıkta toprağa verildi.


Törene, şehit İnce'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya'nın Pütürge ilçesinden 25 yıl önce Malatya'ya yerleşen Tutuş ailesinin 5 çocuğundan biri olan Elif Tutuş İnce'nin Bursa'da bankacılık üzerine eğitim aldığı ve 1,5 yıl önce Engin İnce ile evlenerek İstanbul'a yerleştiği öğrenildi.


ACI HABERİ BANKA MÜDÜRÜ ALMIŞ

Özel bir bankada çalışan ve dün işe gittiği sırada Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybeden İnce'nin olay günü çalıştığı bankanın müdürü tarafından işe geç kalması üzerine cepten arandığı ancak telefonu polisin açtığı ve acı haberi verdiği, banka müdürünün de İstanbul Büyükşehir Belediyesinde zabıta olarak çalışan eşi Engin İnce'ye durumu bildirdiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title