Haberler

Kahire: Mısır'da İsrail Operasyonu Protesto Edildi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonları, Mısır'da Cuma namazı çıkışında protesto edildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonları, Mısır'da Cuma namazı çıkışında protesto edildi.

Müslüman Kardeşler örgütü tarafından El Ezher Camii'nde organize edilen gösteriye 3 bin kişi katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteriden önce Cuma vaazı veren imam, cihadın Müslümanlar için önemine işaret etti. Namazdan sonra camiyi terketmeyen Müslüman Kardeşler örgüt üyeleri, Filistin bayraklarıyla pankartlar açarak, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Gösteriye Kifaye ve Amel Partisi'nin de destek verdiği bildirildi. Gösteri boyunca Müslüman Kardeşler'in 2. adamı olarak bilinen Dr. Muhammed Habib ve gazeteci Mustafa Bekr, kürsüden konuşmalar yaptı. Habib, Mısır Hükümeti'ni de İsrail'in yaptıklarına göz yummakla suçlarken, ''Gerekirse İslam için savaşırız'' dedi. Gösteri daha sonra olaysız bir biçimde dağıldı.

Cuma namazı çıkışı bugün Mısır'ın İskenderiye Dimyat ve Minye kentleri başta olmak üzere birçok bölgesinde, İsrail operasyonlarının protesto edildiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title