Haberler

Kağızman'da Ekmek Fırınlarına Denetim

Kars'ın Kağızman Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, Zabıta Ekiplerinin İlçedeki Ekmek Fırınlarını Günlük Denetlediğini Belirterek, "Vatandaşa Daha Kaliteli ve Ucuz Ekmek Satmak İçin de Ekmek Fırını Açacağız" Dedi.

Kars'ın Kağızman Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, zabıta ekiplerinin ilçedeki ekmek fırınlarını günlük denetlediğini belirterek, "Vatandaşa daha kaliteli ve ucuz ekmek satmak için de ekmek fırını açacağız" dedi.

Başkan Yüce, zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde ekmek gramajı ile çalışanların tırnak, saç, sakal kontrolünün yapıldığını ve işletmelerin sağlık koşullarına uygun olup olmadığına dikkat edildiğini belirtti. Ekiplerin her gün denetimler yaptığını ve birçok fırının uygun koşulda üretim yapmadığı için uyarı cezası aldığını belirten Yüce, "Gramaj ve temizlik kontrolleri Tarım İl Müdürlüklerine ve belediyelere bırakıldı. 200 gramajlık ekmek fiyatı 400 YKr iken, 300 gramaja çıkarılarak fiyatı 600 YKr olarak değiştirildi. Vatandaşa biz bunu anlatamıyoruz. Hala fiyatın belediyeler tarafından belirlendiğini düşünüyorlar. Kesinlikle fiyat belirlemek belediyelere ait değildir. Buna rağmen biz denetimlerimizi sıklaştırdık" diye konuştu.

İlçede modern bir ekmek fabrikası açma çabası içinde olduklarını kaydeden Başkan Yüce, bunun içinde çalışmalara başladıklarını kaydetti. Yüce, "Bu konuda aceleci olmayacağım. Yinede bu projeyi kısa zamana sığdırmaya çalışıp, en güzel ekmek fırınını açarak vatandaşa daha kaliteli ve ucuz ekmek satma çabası içerisinde olacağım" şeklinde konuştu.

(TY-BA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title