Haberler

Kağızman Belediye Başkanı 2008 Yılında Yapılacak Hizmetlerini Açıkladı

Kağızman Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, 2007 Yılında Yapılan Hizmetlerin Amacına Ulaştığını Belirterek, 2008 Yılında da Hizmetlere Odaklandıklarını Söyledi.

Kağızman Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, 2007 yılında yapılan hizmetlerin amacına ulaştığını belirterek, 2008 yılında da hizmetlere odaklandıklarını söyledi.

Başkan Yüce, 2007 yılında Şahindere Mahallesi'nin kilit parke taş döşemeleri işlerinin tamamının belediye işçileri tarafından yapıldığını ifade etti. İlçenin geniş bir yerleşim alanına sahip olması nedeniyle zaman zaman zorlandıklarını vurgulayan Yüce, "Başbakanımızın dediği gibi oturduğumuz koltuk dert yanma yeri değil, çare bulmak yeridir. Her ne kadar da geçmiş dönemden büyük borç, yetersiz bir altyapı ve içme suyu devraldıysam dahi, ilçemde şu an içme sorunu bulunmamaktadır. İlçenin hiçbir yerinde içme su sıkıntısı kalmamıştır. Hiçbir ilçenin Belediyesi bahçe sulama işlerine karışmaz ama biz, ilçemizde bahçe sulama işlerine de bakıyoruz. Belediye olarak sulama suyu kanallarının bakım ve onarımını da yaptırdık." dedi.

Yüce, 2008 yılında başlıca hedeflerinin kilit taşı yapılmayan caddelerin yapımına devam etmek olduğunun altını çizerek, "Bizim dönemimizden önce Çilehane köyünden ilçemize gelen içme suyu boruları dere yatağına döşendiğinden 2007 yılında aşırı yağışlar nedeniyle tahrip olmuştu. Belediyemizin girişimleri neticesinde İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından içme su borularının onarılması programa alındı ve banka tarafından ihalesi yapıldı. Yüklenici firmaya yer tespiti yapıldıktan sonra işe başlanacak ve 2008 yılında iş bitirilecektir. 2008'de ilçemiz Dereler mahallesinin sel nedeniyle tahrip olan köprü ve yol çalışmalarına devam edilecektir" diye konuştu.

Yüce ayrıca, 2004 yılından bugüne kadar belediye personeline ve piyasaya borçlarının bulunmadığına da dikkat çekerek, şunları söyledi:"Diğer Belediyelere gelen para dışında belediyemize ekstra bir para gelmemektedir. Bunu özellikle tekrar ediyorum. İlçemiz nüfus bakımından Kars'ın en kalabalık ilçesi olmayıp yüz ölçümü bakımından da Kars'ın en büyük ilçesidir. Belediyemiz bugüne kadar işçilerin maaş ve ikramiyelerini aksatmadan ve işçilerin haklarını ihlal etmeden zamanında ödemiştir. Bunun dışında hükümetimizin çıkarmış olduğu Belediye kanununda belediye başkanına verilen yetkiyle 2 yıldan beri belediye memurlarının azda olsa rahatlamaları amacıyla ikramiye ödenmektedir. Göreve devam ettiğim müddetçe zabıtalara, itfaiye personellerine ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olan personele ikramiye vermeye devam edeceğim. Bizlerden hiçbir desteği esirgemeyen Kars Milletvekillerimize, Belediye personelleri ve vatandaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum" (TY-İRT-Y) 03.03.2008 15:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title