Haberler

Kağıthane'de Çöken Bina

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde beş gün önce çöken binayla ilgili 13 binanın hak sahipleri ile görüştüklerini ve 35 bin liralık eşya yardımı yaptıklarını bildirdi.

Kağıthane Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Öztekin, Yahya Kemal Mahallesi Akıcı Sokak'ta, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ile yıkılan binanın çevresinde yapılan çalışmaları yerinde takip etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Öztekin, 5 gündür Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, valilik ve belediye çalışanlarıyla sahada olduklarını aktararak, "Vatandaşlarımızla sürekli beraberiz. Hem sabah hem gece görüşmeler yapıyoruz. Şu ana kadar süreç iyi bir şekilde devam ediyor. Bizim ilk durumda kendiliğinden çöken bir binamız var, sonrasında kontrollü bir şekilde yıkım yaptığımız binamız var. Toplamda 13 dairemiz vardı. Bu 13 bina hak sahipleri ile görüştük. Onlara bugün eşya yardımlarıyla ilgili 35 bin lirayı yatırıyoruz.? Aynı zamanda belediye olarak da hem konaklama, yemek ve diğer ihtiyaçlarla ilgili Afet Koordinasyon Merkezimizi Yahya Kemal Spor Kompleksi'nde kurduk. Orada bakanlık ve valiliğimizle çalışmaları yürütüyoruz. Vatandaşlarımız dilediği zaman oradan bilgi alıyor. Bugünden itibaren taşınma süreçlerine başlamış olduk. Bir taraftan da tahliyeler kontrollü bir şekilde devam ediyor. Tahliye işlemleri bittiğinde diğer binaların yıkım işlemlerine başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Bölge ile ilgili öncelikle bakanlığın tespit yapacağını belirten Öztekin, şunları kaydetti:

"26 binamız ile ilgili çalışmalar tamamlandı. 24 bina hakkında yıkım kararı verildi. 2 bina daha önce yıkılmıştı. Geri kalan bölgedeki diğer etkilenme alanında binalarımızla ilgili hızlı bir şekilde hem zemin etüdü hem de karotlar alınmak suretiyle o binaların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda tespitler yapılacak. Şayet depreme dayanıksız çıkarsa da bölgedeki kentsel dönüşüm alanını genişleterek, bakanlık ve TOKİ eliyle örnek bir proje başlatacağız. Vatandaşlarımızı belediyemizin koordinasyonunda çevre otellere ve misafirhanelere yerleştirdik. Dün aldığım son rapora göre 250'ye yakın misafirimizi çevredeki otellerde ağırlıyoruz. İlk başlarda bu sayı 300'lerdeydi. Her geçen gün sayı azalıyor bu da taşınmaların olduğunu gösteriyor. Bizim ilk başta ilk gün, her aileye kiracı ve ev sahibi ayrımı yapmadan 5 bin lira yardım yaptık. Sonrasında da binası yıkılanlarla ilgili 35 bin lira bugün yardımda bulunuyoruz. Ayrıca ev sahiplerine de her ay bin 500 lira kira yardımı bakanlık aracılığı ile yapıyoruz. Eğer kiracıysa bin 500 lira taşınma ve bir aylık kira yardımı olarak da bin 500 lira yardım yaparak, toplam 3 bin lira da onlara vermiş oluyoruz. Böylece kimseyi mağdur etmeden bölgeyi boşaltıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Kağıthane Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title