Haberler

Kağıt Ve Basım Sanayicilerinin Eğitim İşbirliği

Güncelleme:

Her iki meslek komitesine üye sanayicilerinin katılımıyla gerçekleştirilen baskı ve renk teknolojileri seminerinde teknolojideki son gelişmeler ayrıntılarıyla aktarıldı.

EBSO 22. Grup Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayi Meslek Komitesi ile 23. Grup Basım Yayım Sanayi Meslek Komitesi, ortaklaşa karar alarak Baskı ve Renk Teknolojileri Semineri gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Basım Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Efe Gençoğlu, baskı ve ambalaj sektörünün İzmir ve Ege'de hızlı büyüdüğüne işaret ederken, "Buna bağlı olarak ihracat artışı, gelişen teknoloji, baskı hassasiyeti, analiz, ölçüm ve istenilen kalite standartlarının yükselmesi nedeniyle de renk yönetimi, baskı hassasiyeti, analiz, ölçüm ve değişen standartların uygulanması büyük önem taşıyor" değerlendirmesini yaptı.

Üniversite ve özel sektör işbirliğine açık olduklarını belirten Prof. Dr. Gençoğlu, her iki meslek komitesine mensup sanayicilere; ışık, renk yönetim sistemi, ölçme ve standartlar, ofset ve flekso baskı sistemi, Almanya ile İsviçre'nin dünyada kabul edilen baskı ve medya teknolojileri standartları sunumlarıyla kağıt, mürekkep ve baskı teknolojilerindeki gelişmelerle yeni ufuklar açtı.

DENGE, KALİBRASYON, STANDARDİZASYON

Baskı, kağıt cinsi ve tramın renk evrenini etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Gençoğlu, "Amacımız orijinalle baskının aynı olmasını sağlamak. Baskı kalibrasyonu ve standardizasyon renk yönetiminin en can alıcı noktasıdır. Baskı sonuna kadar renk güvenliği için cihazların renk evreni belirlenip bunlar arasındaki geçişler doğru yapılmalı. Kamera, bilgisayar ve baskı makinası için Uluslararası Renk Konsorsiyumu tarafından oluşturan formata göre renk profili hazırlanmalı. Standartlara uyarsanız, cihazlarınızı kalibre ederseniz renk yönetimi sistemi de iyi çalışır" dedi. Prof. Dr. Gençoğlu, hem insan sağlığı hem de baskıda kullanılan kimyasalların arzu edilen sonucu vermesi için baskı ortamının yüzde 50 nem ve 21 derece sıcaklıkta olması gerektiğini vurgularken, "Hazne suyu sertlik ve pH dengesi, suyun yüzey gerilimi ile su ve mürekkep dengesi baskı makinesinin nemlendirme ünitesi, kağıt, kalıp ve mürekkeple uyumlu olmalı" bilgisini verdi.

SEKTÖREL EĞİTİMLER SÜRECEK

EBSO Meclis Üyesi Ferit Kora, kağıt ve basım sanayicileri olarak üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ı ziyaret ettiklerini hatırlatırken, teknolojideki gelişmelerin sanayiye aktarılması, sektörlere nitelikli eleman kazandırılarak katma değeri yüksek üretim gerçekleştirilmesi çabalarının devamı olarak mesleki eğitimlere de ağırlık verdiklerini söyledi. Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayi Meslek Komitesi ile Grup Basım Yayım Sanayi Meslek Komitesi'ne mensup üyelerin gündeme getirdikleri konuların takipçisi olacaklarını bildiren Kora, "İşbirliği ile yaratılan sinerji, sektörün sorunlarının çözümüne, teknolojik gelişmelere, şirketlere, İzmir, Ege ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. Mesleki eğitim kapsamında ilk seminerimizi renk ve baskı sistemleri konularında gerçekleştiriyoruz. Sektörden gelen talepler doğrultusunda farklı konulardaki eğitimlerimize devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title