Haberler

Kafkasör'de Güreşecek Boğalar Boynuz Kontrolünden Geçirildi

ARTVİN'in Kafkasör Yaylası'nda, Karadeniz ve Ege Bölgeleri'ndeki illerden getirilen boğalar bu yıl ilk kez düzenlenecek Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası'nda arenaya çıkacak.

ARTVİN'in Kafkasör Yaylası'nda, Karadeniz ve Ege Bölgeleri'ndeki illerden getirilen boğalar bu yıl ilk kez düzenlenecek Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası'nda arenaya çıkacak. Büyük buluşma öncesi kampa giren boğalar boynuz kontrolünden geçirildi, boynuzları törpülendi.

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda 200 yıldır yaşatılan boğa güreşleri geleneği bu yıl ilk kez Türkiye Şampiyonasına dönüştürüldü. Boğacılar Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve Artvin, Rize, Muğla, Aydın ve Erzurum illerinden getirilecek 430 ile 900 kilogram arasındaki 44 boğanın katılacağı Türkiye Şampiyonası, 13 Ağustos Pazar günü Artvin'in Kafkasör Yaylasında yapılacak. 5 kategoride düzenlenen güreşler için Kafkasör yaylasında kampa giren boğa ve sahipleri geri sayıma başladı.

ÖZEL BESLENME

Kafkasör yaylasında iki haftadır süren kampla şampiyonaya hazırlanan boğalar kontrolden geçirildi. Kategorileri belirlenen boğaların boynuz kontrolleri yapıldı. Boynuzları sivri olan boğalar padoka alınarak boynuzları törpülendi. Sabah yürüyüş ve koşu ile spor yaptırılan boğalar pekmez, üzüm kurusu, arpa, yumurta, mısır gibi özel ürünlerle beslenerek şampiyonaya hazırlanıyor. Boğa sahibi Gökhan Yıldıran, boynuz kontrolünün önemli bir aşama olduğunu belirterek "Esas olan bu hayvanların sağlığıdır. Birbirlerine zarar vermesini istemiyoruz. Bu ölçüde kontrollerimizi yapacağız ve boğayı güreşlere hazır hale getireceğiz." - Artvin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Türkiye Artvin Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title