Haberler

Kafkasör'de Boğaların Mücadelesi

Artvin'deki 34'üncü Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali etkinliklerinin son gününde boğalar kıyasıya mücadele etti.

Artvin'deki 34'üncü Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali etkinliklerinin son gününde boğalar kıyasıya mücadele etti. Kafkasör Yaylası'nda güreşlerin yapıldığı alanı dolduran yaklaşık 30 bin kişi heyecanla mücadeleyi izledi.

Doğal güzelliğiyle ünlü 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda Artvin Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yaylalarını Koruma Derneği'nin düzenlediği boğa güreşlerini, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk ile yaklaşık 30 bin kişi izledi.

SADDAM BİLE VAR

Büyükorta, Başaltı ve Baş kategorilerinde 40 boğanın mücadele ettiği Kafkasör'de boğalara verilen Tiko, Cellat, İmam, Çeçello, Karagoğa, Çakıcı, Bozo, Muro, Rüzgar, Efe, Mühittin ve Saddam gibi isimler dikkat çekti. Boğaların, mücadeleleri sırasında zaman zaman saha kenarındaki kalabalığa doğru yaklaşmaları da heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.

554 KİLOLUK BOĞAYI 7 YAŞINDAKİ SEÇKİN ALANA GETİRDİ

Büyük orta kategorisinde birinci olan 'Tiko' isimli boğanın güreşi öncesi ve sonrasında renkli görüntüler ortaya çıktı. 554 kiloluk Tiko'yu boğanın bakıcısı Yavuz Seçkin' in oğlu, 7 yaşındaki Eyup Seçkin'in alana getirmesi, birinciliği kazanması sonrasında da boğanın üzerine çıkarak şampiyonluk sevinciyle arenayı terk etmesi büyük ilgi gördü, alkış topladı.

KARAKUCAK VE BİLEK GÜREŞLERİNDE GÜRCÜLER BİRİNCİ OLDU

Festivalde Karakucak güreşleri ile bilek güreşi yarışmaları da yapıldı. 13 siklette yapılan Karakucak güreşlerinde, Gürcistan, Mardin, Ordu, Rize, Erzurum ile Artvin ve ilçelerinden 90 sporcu mücadele etti. Birinci olan ve Başpehlivan seçilen Gürcü Giorgi Gogarizze 900 TL para ödülü aldı. Bilek güreşi müsabakalarına Gürcistan'dan katılan Tavberize Zura da birinci olarak 300 TL para ödülünü kazandı.

KAFKASÖR'DE MADENE HAYIR

Kafkasör Yaylası çevresinde madencilik faaliyetine tepki gösteren Artvinliler de festivale gelenleri bilgilendirmek için stand açtılar, broşür dağıtarak çevredekilerden destek istedi. - Artvin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kocatepe Kemal Cirit Ak Parti Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title