Haberler

Kafkas Üniversitesi'nde 'Kaz Bayramı'

Kafkas Üniversitesi (Kaü) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İibf) ile Kars Belediyesi'nin Ortaklaşa Düzenlediği 1. Geleneksel Kaz Bayramı, 'Kaz Yürüyüşü' ile Başladı.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile Kars Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 1. Geleneksel Kaz Bayramı, 'kaz yürüyüşü' ile başladı.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Dünyamalı Demir, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Baysal, İİBF Dekanı Prof. Dr. Nurhayat Gülmez, öğretim görevlileri ve öğrencilerden oluşan grup, ilk önce Faikbey ve Kazımpaşa Caddesi'nin kesiştiği alanda hazırlıklarını yaptı. İçinde kazları taşıyan Zabıta Müdürlüğü'ne ait kamyonet, kalabalığın önüne geçti ve kazların caddeye indirilmesiyle yürüyüş başladı. Boyunlarında kırmızı kurdelelerle kortejin önünde ilerleyen ve ilgi odağı olan kazlar, daha sonra tekrar

kamyonete konuldu. Üniversite öğrencilerinin de büyük bir Türk bayrağı ile katıldığı yürüyüş, fakülte alanında sona erdi.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Nurhayat Gülmez, kazın Kars için ekonomik değeri olmasından dolayı böyle bir bayram düzenlediklerini belirterek, "Organizasyonu, hem kazın tanıtımına katkı olsun, hem de İktisat Fakültesi imzalı bir etkinlik gerçekleştirmek adına düzenledik" dedi.

(BA-İRT-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title