Haberler

Kafkas Arıları Kar Yağışıyla "Mesailerini" Tamamladı

Dünyadaki en önemli dört arı ırkından biri olan Kafkas arıları, Ardahan'da, kışın, yoğun kar yağışıyla etkisini iyice göstermesinin ardından, kardelenlerin açacağı mevsimde yeniden doğaya dönmek üzere kovanlarına çekildi.

Dünyadaki en önemli dört arı ırkından biri olan Kafkas arıları, Ardahan'da, kışın, yoğun kar yağışıyla etkisini iyice göstermesinin ardından, kardelenlerin açacağı mevsimde yeniden doğaya dönmek üzere kovanlarına çekildi.

Başta dil uzunluğu ve soğuğa dayanıklılıkları açısından Türkiye'de tek, dünyada ise en önemli dört ırktan biri olarak gösterilen Ardahan'daki Kafkas arıları, yağan karla birlikte "mesailerini" tamamladı.

Soğuğa dayanıklılıkları dolayısıyla bu arılara kar altında kışlatma yapılmasından yüksek verim elde ediliyor.

Bu kış sezonunda da kar yağışıyla kovanlarına çekilen arıların, mart ayında kardelenlerin açmasıyla bal toplama "mesaileri" tekrar başlayacak.

Merkeze bağlı Çataldere köyünde arıcılık yapan Muhammet Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 5 yıldır arılarını kışın açık alanda kışlattığını söyledi.

Bilgin, "Kafkas arısını biz birkaç yıldır deniyoruz. Soğuk iklime dayanıklılığı test edildi. Bugün görüldüğü gibi kar yağdı, kovanlar kar altında kaldı, hiçbir sorun yok." dedi.

Kovanların etrafını ve üstlerindeki karı temizlemeleri gerektiğini belirten Bilgin, "Kafkas arısı dondurucu soğuk havaya rağmen kendini muhafaza edebiliyor. Bu denemelerde gayet güzel de verim elde ettik. Diğer arıcılara da tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Ardahan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title