Haberler

Kaffed 8. Olağan Genel Kurulu

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, federasyonun 8'inci Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde, geçerli 186 oyun tamamını alarak yeniden genel başkan oldu.

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, federasyonun 8'inci Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde, geçerli 186 oyun tamamını alarak yeniden genel başkan oldu.

Aslankaya, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Kongre Salonu'nda yapılan genel kurul toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Çerkezlerin dil, kültür ve yaşam biçiminin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, Çerkez kültürünü yaşatmak için çalıştıklarını ifade etti.

Çerkezlerin 21 Mayıs 1864'de Çarlık Rusyası tarafından sürgüne tabi tutulmasının yok oluş sürecini başlatan temel neden olduğunu söyleyen Yaşar Aslankaya, "Rus Çarlığı ve Çerkez halkı arasında 100 yıl devam eden savaş, olağanüstü yıkıma yol açmıştır. Hayatta kalanların yüzde 90'ı Rus Çarlığı tarafından uygulanan etnik temizlik politikalarıyla ana yurtlarından koparılmıştır." dedi.

Aslankaya, Çerkez halkının sürgünün ardından Balkanlardan Ürdün'e kadar geniş bir coğrafyaya dağıldığını vurgulayarak, bu nedenle Çerkezlerin toplumsal ilişkilerinin koptuğunu belirtti.

Rusya'dan, Çerkezlere soykırım yapıldığının kabul edilmesini beklediklerini söyleyen Yaşar Aslankaya, Çerkez ulusunun çifte vatandaşlık hakkının tanınması, ana vatana dönüşlerinin kolaylaştırılması ve ana vatan ile diaspora arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Aslankaya, dünyadaki Çerkezlerin büyük çoğunluğunun Türkiye'de yaşadığına dikkati çekerek, Çerkezlerin kendi dilini ve kültürünü koruması için devletten daha çok destek beklediklerini kaydetti.

Çerkez kimliğinin ve varlığının korunması için gösterilen gayretlerin artarak devam etmesini arzuladıklarını söyleyen Yaşar Aslankaya, "Çerkezler, Rusya, Kafkasya, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde yaşayan akrabalarıyla birlikte, bu ülkeler arasında bir barış köprüsüdür ve öyle kalacaktır. Çerkezler geçmişi unutmadan hem kendileri hem de diğer halklar için onurlu bir gelecek istemektedir. Genel kurulumuzun bu haklı isteklerimizin gerçekleşmesine katkıda bulunacağına inancım tamdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardınan genel kurulda başkanlık seçimi yapıldı. 188 delegenin oy kullandığı seçimin sonucunda, geçerli 186 oyun tamamını alan Aslankaya, yeniden KAFFED Genel Başkanı oldu.

Genel kurula, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Rusya Federasyonu Fethi Yaşar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title