Haberler

Kafeler açık mı? Kafeler ve restoranlar ne zaman açılacak? 1 Haziran'dan sonra açılacak mı?

Güncelleme:

Kademeli normalleşme sonrası "Kafeler açık mı? Kafeler ve restoranlar ne zaman açılacak? 1 Haziran'dan sonra açılacak mı?" Soruları merak ediliyor. . Yeni normalleşme için Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Haziran'ı işaret ederken, paket ve gel al servis ile çalışmaya devam eden bu işletmelerin açılış tarihi için de beklentiler bu tarihe yöneldi. Peki, kafeler, lokantalar ve restoranlar ne zaman açılacak? Kafeler açık mı?

Kafeler ve restoranlar ne zaman açılacak sorusu, başta işletme sahipleri olmak üzere vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı tutulan bu işletmeler ile ilgili beklentiler yeni normalleşmenin başlayacağı 1 Haziran'a yöneldi. Genelgede kademeli normalleşmenin 1 Haziran'a kadar süreceği ifade edildi. Nihai karar ise 31 Mayıs tarihinde gerçekleşmesi beklenen Kabine Toplantısı'nda verilecek.

KAFELER, RESTORANLAR VE LOKANTALAR AÇIK MI?

Kafeler ve restoranlar için karar, geçtiğimiz hafta yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yayımlandı. Bu kararlara göre Yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi);

- Hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis,

- Hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.

RESTORANLAR VE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

17 Mayıs-1 Haziran arası uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde;- Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri,- Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,- İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları, kapalı tutulacak. Bu işletmeler ile ilgili kesin karar ise 31 Mayıs'ta yapılması beklenen Kabine Toplantısı'nda verilecek.

Geçtiğimiz hafta normalleşme sinyallerinin verilmesinin ardından 1 Haziran tarihi işaret edilmişti. 31 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı'nda vaka sayıları da göz önünde bulundurularak 1 Haziran sonrası için karar verilecek.

Kafeler ve restoranlar için kararlar bu toplantının ardından duyurulacak.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sokağa Çıkma Yasağı Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir? 24 NİSAN HAVA DURUMU: 24 Nisan'da hava nasıl olacak? Afrika tozları Türkiye'ye mi geliyor? Magandalar kadın sürücüye saldırdı! Kadın sürücüye neden saldırdılar? Magandalar tutuklandı mı? Olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title