Haberler

Kafatası Çöken Kadına, Titanyum Plakalı Tedavi

KAYSERİ'de alın kemiğinde 7 santimetre açıklık bulunan ve kafatası çöken kadın, Kayseri'de ilk defa uygulanan kişiye özel el yapımı titanyum plaka uygulaması ile tedavi edildi.

KAYSERİ'de alın kemiğinde 7 santimetre açıklık bulunan ve kafatası çöken kadın, Kayseri'de ilk defa uygulanan kişiye özel el yapımı titanyum plaka uygulaması ile tedavi edildi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyat ile birlikte kadın hastanın 4 yıldan bu yana alın kemiği çökmesi nedeniyle oluşan kafatası şekil bozukluğu giderildi. Ameliyat, Op.Dr. Yalçın Yontar tarafından, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez uygulanan yöntem olan el yapımı hastaya özgü şekillendirilen titanyum implant ile gerçekleştirildi. 2006 yılında beyin tümörü nedeniyle bir operasyon geçiren kadın hasta, zaman içerisinde alın kemiğindeki çökme sonucu şekil bozuklularının meydana geldiğini söyledi. Kimliğini gizli tutan kadın hasta, şöyle dedi:

"Yaklaşık olarak ameliyattan 4 yıl sonra böyle bir durum ortaya çıktı. Daha öncesinde şekil bozukluğunun meydana geldiği bölgeye yağ transferi işlemi de uygulandı ancak uzun süreli bir çözüm olmadı ve tekrardan bu şekil bozukluğu devam etti. Şu anda hiçbir sıkıntı bulunmuyor. Ameliyatı gerçekleştiren Yalçın hocama ve ekibine teşekkür ediyorum."

Ameliyatı yapan Op.Dr. Yalçın Yontar da, hasta, kliniğe başvurduğunda, alın bölgesinde yaklaşık 7 santimetre çapındaki sahada kemik çökmesi, düzensizlik ve bununla beraber bazı bölgelerde tam kat kemik kayıpları olduğunu söyledi. Yontar, şöyle konuştu:

"Yapılan tomografik incelemeler yardımıyla alın kemiğinde mevcut olan biçim bozukluğunun tam şekli ve boyutlarını belirledik. Hastamız daha önce uygulanan ve başarısız olan yağ enjekte işleminin uygulanmasını istemedi. Önümüzde Poröz polietilen adı verilen bir akrilik biyomateryal kullanılarak veya hastaya özel olarak titanyumdan imal edilmiş bir implantın kullanılması şeklinde iki seçenek vardı. Vücut tarafından kabul edilebilirliğinin daha yüksek olması ve enfeksiyon gelişim riskinin de daha düşük olması nedeniyle tercihimiz titanyum kraniyoplasti (kafatasının şekillendirilmesi) işleminden yana oldu" diye konuştu. Üç boyutlu yazıcı teknolojisi kullanılarak elde edilen hastanın kafatası örnekleri üzerinde, hastaya özgü titanyum implantın elde edildiğini söyleyen Op. Dr. Yontar "Tamamen kliniğimizde geliştirilmiş bir teknik ile titanyum implantın hem alın kemiğindeki şekil bozukluğunu örtecek boyutlarda hem de alın bölgesine ait doğal kavisi verecek 3 boyutlu yapıda olması sağlandı. Gerçekleştirdiğimiz operasyon ile titanyum implantın alın kemiğine tespit işlemi gerçekleştirildi ve hastanın çökme öncesindeki alın kemiği anatomisine oldukça yakın bir sonuç elde edildi."

Op.Dr. Yontar, çeşitli nedenlere bağlı olarak kafatası kemiklerinde gelişmiş kayıplar ve deformitelerin kapatılmasına yönelik olarak hastaya özel titanyum implantların Türkiye'de klinik olarak kullanıldığını da vurguladı. Op.Dr. Yontar, şöyle konuştu:

"Kişiye özgü olarak titanyum implant üretimini gerçekleştirecek alt yapının birkaç örnek dışında devlet kurumlarında mevcut olmaması ve özel sektör vasıtasıyla gerçekleştirilen üretimlerin oldukça yüksek maliyetlerde olması, titanyum kraniyoplasti işlemini kısıtlamaktadır. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geliştirilen teknik sayesinde tamamen kişiye özgü olarak şekillendirilen titanyum implantlar ile maliyetlerde oldukça düşürülmüş oldu."

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title