Haberler

Kafasında 5 Dikiş İğnesiyle Yaşıyor

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesinde Yaşayan İlköğretim Öğrencisi Adnan İlhan, Başındaki 5 Dikiş İğnesiyle Yaşamını Sürdürmeye Çalışıyor. Çok Küçük Yaşta Başına Saplandığı Tahmin Edilen İğneler Yüzünden Zaman Zaman Apseler Oluşan ve Felç Geçiren Küçük Çocuğun Başından İğneler Çıkartılamazken, Baba Mustafa İlhan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan Yardım İstiyor.

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde yaşayan ilköğretim öğrencisi Adnan İlhan, başındaki 5 dikiş iğnesiyle yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Çok küçük yaşta başına saplandığı tahmin edilen iğneler yüzünden zaman zaman apseler oluşan ve felç geçiren küçük çocuğun başından iğneler çıkartılamazken, baba Mustafa İlhan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan yardım istiyor.

6 yıl önce şiddetli baş ağrısı nedeniyle önce Iğdır Devlet Hastanesi'ne, ardından da Van 100. Yıl Üniversitesi'ne götürülen 12 yaşındaki Adnan ilhan'ın çekilen MR'ında başında 5 dikiş iğnesi olduğu belirlendi. Dikiş iğneleri Adnan'ın sol kol ve bacağında da felce neden oldu. Yaklaşık 2 yaşından bu yana beyninde ağrıları olan ve 4 kez ameliyat olan Adnan, 48 gündür Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor. Son olarak bir ay önce ameliyat geçiren ve Mustafa İlhan'ın iki eşinden 16 çocuğunun

en küçüğü olan Adnan, Doğubeyazıt Dr. Reşat İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi ancak her yıl okulda ikinci dönemi rahatsızlığı nedeniyle okuyamıyor.

Küçük yaşta kafasına saplanan dikiş iğnelerinin apse yapmasıyla dayanılmaz ağrılar yaşadığını söyleyen küçük Adnan, ağrıların ardından uzun süreli felçler geçirdiğini ve kolu ile bacağının tutmadığını dile getirdi. Hastalığına artık alıştığını belirten Adnan, "Küçük yaştan beni ağrılarım var. Hastalığımdan artık korkmuyorum çünkü alıştım. Kafamda apse yapıyor, apseyle beraber felç geçiriyorum. O zamanlar çok ağrılarım oluyor, ancak hastaneye geldiğimde ameliyat ediyorlar ve ağrılarım geçiyor" dedi.

Ameliyatlardan sonra geçici olarak felçten de kurtulduğunu ifade eden Adnan, iğnelerden de bir an önce kurtulmak istediğini söyledi.

İnşaat işçisi gözü yaşlı baba Mustafa İlhan ise, kafasındaki iğnelerin oğluna çok acı çektirdiğini belirterek, milletvekilleri ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan yardım isteyeceğini söyledi. Baba İlhan, "Çocuğumun ağrıları ilk olarak 2 yaşında başladı. O zamanlar menenjit teşhisi koydular. Okula başladı, ağrıları giderek arttı. 6 yaşında tekrar doktora götürdük, beyninden MR istediler. MR sonucunu alınca gözlerimize inanamadık. Beyninde tam 5 tane dikiş iğnesi vardı. 6 yaşından beri uğraşıyoruz, 4 kez

ameliyat ettirdik. Çok ağrıları oluyor, felç geçiriyor. Kafasında 40 tane dikişi var. Ağrı milletvekillerinden ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan yardım isteyeceğim. Gerekirse buradan Ankara'ya kadar yürürüm. Bize yardım etsinler, bu çocuğu yalnız bırakmasınlar, bu çocuk da bu vatanın evladı" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Mustafa İlhan, oğlunun kafasındaki iğnelerin nasıl saplandığını bilmediğini de ifade ederek, "Çok çocuğumuz var, ancak anneleri hepsiyle ilgileniyor. Bir anlık dalgınlık halinde kardeşlerinden biri farkında olmadan başına iğne batırmış olabilir, ama bilinçli yapılacak bir şey olduğunu zannetmiyorum. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Kimsenin öldürme amacı olamaz. Bizler ya da kardeşleri bilerek böyle şeyler yapmayız" diye konuştu.

Küçük Adnan'ın tedavisiyle ilgilenen Yrd. Doç. Dr. Gökşin Şengül de yaptığı açıklamada, iğnelerin beynin en hassas bölgelerinde olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"İğneler beynin hassas noktalarında, iğnelerin ikisi de kafa tabanına çok yakın. Bu nedenle iğneleri almak için yapılacak ameliyat, istemediğimiz sonuçlara neden olabilir. Olası ameliyat ölümle veya felçle sonuçlanabilir. Kafada iğne tespiti tıp literatüründe vardır, ancak kafasında 5 iğnenin tespit edildiği başka bir hasta araştırmalarıma göre yok. Kafasında 2 iğne tespit edilenler var, ancak 5 iğne olan bir hasta ilk kez tespit ettik. Ayrıca iğneye bağlı apse de çok nadir rastlanır. Biz son yaptığımız

ameliyatla kafadaki apseleri boşalttık. Şu an ilaçlı tedavi devam ediyor. Aralık ayı sonunda ilaç tedavisi sona erecek."

(FD-İRT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title