Haberler

Kadir Topbaş, Kiptaş Tuzla 2. Etap Konutları'nın Satış Kampanyasını Başlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,

Tuzla Konutları 2. Etap Satış Kampanyası'nı başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden KİPTAŞ, sosyal konut projelerini uygulamaya devam ediyor. 1728 konuttan oluşan "Tuzla Konutları 2.Etap Satış Kampanyası", Saraçhane Belediye Sarayı'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı bir törenle başlatıldı. Törene İstanbul milletvekilleri Mehmet Mustafa Açıkalın ile Mehmet Sekmen'in yanı sıra Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Tuzla Kaymakamı Fahri Keser, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile vatandaşlar katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla 2. Etap Konutları'nın giriş katlarındaki dairelerin engelliler için özel düzenlendiğini ve engelli vatandaşların kurasız konut sahibi olduklarını belirterek, "Arzu edenler taşındıktan sonra taksitlerini ödemeye başlayacak. Bugüne kadar bunlar düşünülmedi. Bugüne kadar sosyal bilmem ne diye geçinen siyasi partilerin iktidarlarının hiç akıllarından geçmedi" dedi.

İstanbul'da bugüne kadar 16 bin civarında konut yaptıklarını ve hedeflerinin 50 bin konut yapmak olduğunu anlatan Topbaş, şöyle konuştu: "İstanbul'un çarpık yapılarını, çöküntü alanlarını, ekonomik ömrünü doldurmuş yapılarını yeniden yapmamız lazım. Bundan dolayı parlamentomuzdan Kentsel Dönüşüm Yasası'nı istedik. Bu yasayla buraları düzenleyeceğiz. Ama maalesef vatandaşları 'Hepinizin evlerini yıkacaklar, sizi yok sayacaklar' diye tedirgin ediyorlar. Biz eşdeğerlilik esasına göre kimseyi ezmeden üzmeden davranıyoruz"

Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'un birçok noktasına konut yatırımı yaptığına dikkat çeken Topbaş, Silivri, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Ispartakule, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla'da inşaatların hızla devam ettiğini bildirdi.

Topbaş, konut sorununun yıllardır ihmal edildiğini belirterek "Biz hiçbir hizmetimizde siyasi düşünerek oy hesapları yapmıyoruz. Arzumuz herkesi konut sahibi yapmaktır" diye konuştu.

KİPTAŞ projelerinde üretilen konutların bir miktarını kentsel dönüşüm projeleri için stok olarak ayıracaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Nuran Altıntaş ve Şengül Kınataş isimli vatandaşların kayıtlarını yaptı. "Ev sahibi olmak en büyük hayalimizdi" diyen engelli Nuran Altıntaş, Başkan Kadir Topbaş'a teşekkür etti. Kadir Topbaş da, Şengül Kınataş'ın küçük kızı Öznur'a oyuncak hediye etti.

75, 95 ve 115 metrekare olmak üzere üç tip dairenin yer aldığı Tuzla Konutları 2. Etap projesinde daireler binde 9 kredi oranı, 120 ay vadeyle satışa sunuldu. Projede, ilköğretim okulu, ticaret merkezi, sosyal, kültürel ve dini donatı alanları yer alıyor. Konutların giriş katlarında daireler fiziksel engellilerin kullanımı için özel düzenlendi. Konut almaya hak kazananlar, 18 ay sonra konutlar tamamlanınca taksitleri ödemeye başlayabilecek.

Sosyal proje kapsamında satışa sunulan 75 metrekarelik daireler için bir yıl İstanbul'da oturma ve hiç evi olmama şartı aranıyor. Tuzla Konutları'nda daha önce Silivri Konut Kampanyası'nda başlatılan "Konut Teslimine Kadar Taksitsiz Seçenek" ile ödeme kolaylığı sağlanıyor. Konutlar için 20 Nisan'a kadar Saraçhane Belediye Sarayı'na müracaat edilebilecek.

(KT-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title