Haberler

Kadir Topbaş'ın Dünya Şehirlerine Başkan Seçilmesi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (uclg) 2010-2013 Dönem Başkanlığı'na Seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı Kutladı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) 2010-2013 Dönem Başkanlığı'na seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı kutladı.

Şahin, Topbaş'a gönderdiği kutlama mesajında şunları kaydetti:

'Meksika'da gerçekleştirilen 3. Dünya Kongresi sonucunda Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) 2010-2013 Dönem Başkanlığı'na seçilmenizden büyük mutluluk duydum.

Böylesine önemli bir göreve ülkemizden bir yerel yöneticinin seçilmesi hepimizi gururlandırmıştır.

Dünyadaki en önemli şehirlerin yerel yöneticilerini buluşturan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Dönem Başkanlığı görevinizin, İstanbul ve ülkemizin tanıtımına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.

Yine bu görevinizin, dünya coğrafyasının en seçkin örneği olan İstanbul'un ve Türkiye'nin geldiği noktayı göstermesi bakımından da anlamlı olduğunu düşünüyorum.

Yürüteceğiniz göreviniz sırasında demokrasinin tabana yayılması ve güçlenmesi konusunda vazgeçilmez bir yere sahip olan yerel yönetimlerin gelişmesi konusunda önemli çalışmalar yapacağınız kanaatindeyim.

Bu vesileyle sizi seçildiğiniz bu görev nedeniyle kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.'

(ALP-ZVR) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title