Haberler

Kadir Has Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Güncelleme:

Kadir Has Üniversitesi 2016-2017 öğretim yılında 949 mezun verdi. Mezun olan öğrenciler Volkswagen Arena'da gerçekleştirilen coşkulu bir törenle diplomalarını aldılar.

Kadir Has Üniversitesi'nin mezuniyet törenine, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has: "Cumhuriyet, demokrasi ve laiklik gibi ülkemizin saygınlığını artıran değerlerin korunup ön plana çıkartılması için sizlere büyük görevler düşüyor"
Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has mezun olan öğrencileri içtenlikle tebrik ettiğini belirterek, "Sizlerin tan donanımlı, ülkemizin aydınlık geleceği gençlerimiz olarak uğurluyoruz. Eminim ki iyi yetişmiş ve çalışkan bireyler olarak burada okurken edindiğiniz birikimlerinizi bundan sonraki yaşamınızdaki kazanımlar ile zenginleştireceksiniz. Türkiye'nin çağdaş, gelişmiş ülkeler arasındaki yerini alması, cumhuriyet, demokrasi ve laiklik gibi ülkemizin saygınlığını artıran değerlerin korunup ön plana çıkartılması için sizlere büyük görevler düşüyor. Sizlerin başarılarını görmek, Türkiye'nin çağdaşlaşmasına katkıda bulunduğunuzu duymak bizler için en büyük mutluluk ve gurur kaynağı olacaktır." dedi.

Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has: "Yeni hayatınızda, barıştan, eşitlikten, özgürlükten, insancıl değerlerden yana olacağınızdan kuşku duymuyorum"

Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, Kadir Has Vakfı'nın üniversitenin en büyük destekçisi olduğuna dikkat çekti. "Üniversite eğitimi tüm eğitim yaşamının en önemli dönemecidir. İnsanı hayata hazırlayan ana basamaktır. Sizler şimdi buradan mezun olarak o basamağı tırmandınız. Sizler üniversitede edindiğiniz tüm donanımınızı insanlığın yüceltmek için kullanmalısınız. Yeni hayatınızda, barıştan, eşitlikten, özgürlükten, insancıl değerlerden yana olacağınıza, bu değerlerin de önünüze yeni olanaklar sereceğine kuşku duymuyorum. Çünkü sonunda daima kazanan barış, özgürlük, eşitlik ve insanlık olacaktır. Buna ve size sonuna kadar inanıyorum" ifadelerini kullanan Has, mezunlara yollarının, bahtlarının açık ve başarılarının sonsuz olması temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın: "Hayatın sadece iş yaşamından oluşmadığını unutmayın"

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Bu mezuniyet töreninin ve 2017 mezunlarının Üniversitemiz açısından ayrı bir anlamı var. Zira bu yıl, Üniversitemizin kuruluşunun da 20'nci yılı. Yükseköğretim alanında 20 yıl elbette çok yeni bir başlangıca işaret ediyor. Fakat içtenlikle söyleyebilirim ki, Kadir Has Üniversitesi bu kısa zaman diliminde ciddi atılımlar yaparak, Türkiye yükseköğretim sisteminde seçkin bir konuma ulaşmıştır. Gerek eğitim kalitesi ve akademik yetkinliği, gerekse araştırma çalışmaları ve sosyal-kültürel projeleri ile adından söz ettiren üniversitemizin geldiği nokta hepimizin gururudur" şeklinde konuştu.
Mezun olacak öğrencilere hayata dair tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Aydın, "Elbette hepinizin başarılı birer iş hayatı olmasını arzu ediyoruz ve hatta bekliyoruz. Ama hayatın sadece meslek ve iş yaşamından oluşmadığını da unutmayın. Hayattaki öncelikleriniz arasında vatan, millet, aile ve insan kavramları mutlaka olsun. Unutmayın ki, sizlerin ortak akıl ve sorumlulukla bu ülkeyi geleceğe taşımak gibi önemli bir misyonu var. Bu çerçevede ülkemizin sorunlarına uzak kalmayın. Toplumsal konularla ilgili okumaya, düşünmeye ve tartışmaya devam edin; sorunlara çözüm üretecek çalışmalar içinde olmayan gayret gösterin. Bunları yaparken, eylemlerinize ve söylemlerinize dürüstlük, samimiyet, akıl, adalet, hoşgörü, saygı, sağduyu ve basiret rehberlik etsin. Zor seçimlerle karşılaştığınızda pusulanız evrensel insani değerler olsun. Sizlerden ricam, 'Üniversiteyi bitirdim, artık oldum' diye düşünmemeniz. Sürekli kendini yenilemeyen, geliştirmeyen insanların hayal ettiğimiz gelecekte yeri yok. O gelecekte etkin bir konumda olmak için sürekli gelişimi şiar edinin, varsa eksikliklerinizi giderecek çalışmalar yapın" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu, üniversite birincisi Zeynep Küçüksarı ile birlikte yemin ettikten sonra keplerini havaya attı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Aydın Kadir Has Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title